Slingbox Solo – een Oplossing op zoek naar een Probleem

Slingbox  Solo

Zoals je wellicht nog weet heb ik een tijdje geleden via UPC een Slingbox Solo besteld.
Vorige week woensdag werd hij geleverd. Ik heb hem toen kort even getest, maar omdat ik nog geen vaste netwerkaansluiting in de buurt van mijn UPC Mediabox met harde schijf heb duurde het nog even voordat ik hem echt in gebruik kon nemen.
Dat was gisterenavond toen ik de Conceptronic PowerPlugs binnen had. De aanschaf daar van viel min of meer samen met het aanschaffen van de Slingbox. Want hoewel zeker niet goedkoop (104 euro voor een set van twee) wilde ik sowieso een bekabeld netwerk tot aan mijn tv.

Plug and Play
Het goed nieuws was dat de Conceptronic Powerplugs probleemloos te ‘installeren’ waren. Ze werkten namelijk meteen. De ene bij de Slingbox in een wandcontactdoos, de andere in de buurt van de router. En klaar. De twee maken probleemloos verbinding.
Instellen van de beveiliging etc. kan daarna/achteraf via de software die je op je computer/laptop installeert. Daarmee kun je dan voorkomen dat zomaar andere Powerplugs ergens worden ingestoken en aansluiten op je netwerk. Niet echt een probleem hier in huis, maar toch maar even doen.
Conceptronic PowerPlug Tests wat betreft snelheid heb ik nog niet gedaan overigens.

Slingbox Solo
Tja, de Slingbox dan. Die is ook niet heel moeilijk aan te sluiten. Kwestie van de meegeleverde SCART-stekker aansluiten om het videosignaal af te tappen en een klein (nogal ielig) ‘kabeltje’ op de juiste plek op de Mediabox plakken zodat de Slingbox je Mediabox afstandsbediening kan zijn.

Dan de software downloaden en installeren op je computer, het installatie- en registratieproces doorlopen en klaar.

Belangrijk: voor Nederland wordt er nog géén Mac-versie of Mobiele versie van de software geleverd, alleen een versie voor Windows.
Knullig ook dat de mobiele versie niet gratis is, geen idee overigens wat hij wél kost, daar kom ik op de site niet uit.

Maar waar gebruik je hem nou voor?
Met de Slingbox kun je vanaf je computer, waar je ook bent, thuis of ergens in een hotel, je Mediabox (of andere apparaat) aansturen en zien wat er op is.
Zo kun je dus het menu van de Mediabox openen, een opname instellen, live televisie kijken of opnames van de harde schijf afspelen.

Maar…de Slingbox heeft geen eigen tuner. Hij kan alleen datgene doorgeven wat ook op de TV te zien is die op de Mediabox aangesloten is.
Dus als daar iemand zit te kijken naar een programma en jij schakelt over naar een ander programma via de Slingbox, dan ze je op de TV ook een andere zender. Idem voor de toegang tot de menu’s en zo.

Een Slingbox is ideaal als je alleenstaand bent, vaak niet thuis en toch toegang wilt hebben tot je Mediabox.

Voor alle andere mensen is het een dure afstandsbediening voor je Mediabox.

Terugsturen dan?
Ik heb de Slingbox voor 99 euro kunnen aanschaffen. Terugsturen kost me weer het nodige geld.

Op de plank in de kast onder de Mediabox staat nog een DVD-speler/Videorecorder die eveneens een tuner ingebouwd heeft.
Ik speel nu nog een tijdje met de combinatie Mediabox + Slingbox Solo en sluit dan de Slingbox aan op die recorder eronder. Dan kan ik met de Slingbox namelijk wél iets anders kijken dan dat op de Mediabox bekeken wordt. Al heb ik dan natuurlijk ook geen toegang meer tot de opgenomen programma’s op de Mediabox.
Het kan dus ook zijn dat ik hem daarna gewoon op Marktplaats zet.
Het wordt winter en aangezien hij nog warmer wordt dan de Mediabox zou het nog als bijverwarming door het leven kunnen gaan.

[update] De typo in de titel is per ongeluk. Aanpassen zou er toe leiden dat de URL wijzigt.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Erik van Roekel
16 jaren geleden

Pierre, mobile werkt bij mij ook hoor, weliswaar met een 30dgn licentie maar het werkt. Ik heb gewoon deze versie gedownload en geinstalleerd op mijn HTC TyTN.

SlingPlayer Mobile for Pocket PC v1.5 for Windows Mobile 5.0 and Windows Mobile 6 devices Direct Device Download http://download.slingmedia.com/player

Pierre
16 jaren geleden

Is er eigenlijk verschil tussen de versies voor de verschillende landen?

Erik van Roekel
16 jaren geleden

Weet ik niet, maar met dit was de enige slingplayer mobile die ik aan de praat kreeg.