Werkstukken beoordelen in Microsoft Word

Word Toolbar - Klik voor grotere versie

Via het Screencast of the week bericht op The Visual Lounge kwam ik bij screencast van Alisa Cooper (excuus voor de eerdere typo).
In die screencast legt ze uit hoe zij Word gebruikt om werkstukken van studenten te beoordelen. Daarvoor heeft ze een eigen werkbalk in Word gemaakt waarmee ze eenvoudig “comments” (opmerkingen) kan plaatsen in een document door gewoon het stukje tekst te selecteren waar ze iets over wil zeggen en dan op de juiste knop op haar werkbalk te klikken. Heel eenvoudig en omdat de opmerkingen daarna ook gewoon te wijzigen zijn kan ze de standaard reactie indien nodig eenvoudig aanvullen.

Handig en helemaal aan je eigen situatie aan te passen al heeft het natuurlijk alleen nu als de soort reacties die je wilt plaatsen een beetje een vaste structuur hebben. De screencast (gemaakt met het Jing Project) duurt 4 minuten en 20 seconden.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Roger Schmitz
Roger Schmitz
15 jaren geleden

Beste Pierre,

Je zult Alisa Cooper bedoelen en niet Alice "School’s out" Cooper:-)
Roger Schmitz

Pierre
15 jaren geleden

Oeps, sorry, ik kan me voorstellen dat dat inderdaad de verklaring voor de typo geweest is. Ik heb hem aangepast. :-)

Antoine van Dinter
15 jaren geleden

Hoi Pierre,
Het Cito heeft iets soortgelijks ontwikkeld, zowel voor het Nederlands als voor de moderne vreemde talen: http://toetswijzer.kennisnet.nl/html/

grt.

Antoine

Pierre
15 jaren geleden

Ah, dat wist ik niet. Heel handig, hoef je niet zelf al die knoppen aan te maken. Dank je voor de link!