nov 052007
 
Word Toolbar - Klik voor grotere versie

Via het Screencast of the week bericht op The Visual Lounge kwam ik bij screencast van Alisa Cooper (excuus voor de eerdere typo).
In die screencast legt ze uit hoe zij Word gebruikt om werkstukken van studenten te beoordelen. Daarvoor heeft ze een eigen werkbalk in Word gemaakt waarmee ze eenvoudig “comments” (opmerkingen) kan plaatsen in een document door gewoon het stukje tekst te selecteren waar ze iets over wil zeggen en dan op de juiste knop op haar werkbalk te klikken. Heel eenvoudig en omdat de opmerkingen daarna ook gewoon te wijzigen zijn kan ze de standaard reactie indien nodig eenvoudig aanvullen.

Handig en helemaal aan je eigen situatie aan te passen al heeft het natuurlijk alleen nu als de soort reacties die je wilt plaatsen een beetje een vaste structuur hebben. De screencast (gemaakt met het Jing Project) duurt 4 minuten en 20 seconden.

Snap ik heb je!

 Gepubliceerd door om 06:28  Internet
nov 052007
 
Snap - Klik voor grotere versie
Snap.com will launch the Snap Shots Ad Network Monday at Ad:Tech, a new program that allows advertisers and ad networks to deliver context-based ads to Snap Shots users.”

(bron)

Ik was al geen fan van Snap.com (zie “Please NO SNAP!” en “Please NO SNAP! #2“) maar nu maken ze de vooroordelen tegen dit soort diensten nog meer waar: ze gaan advertenties introduceren in hun popups.
In het bericht bij Techcrunch nog geen woord over een mogelijkheid voor de site-eigenaren om te delen in de opbrengsten. Ik mag toch hopen dat ze dat in ieder geval wél doen want hiermee is de pop-up advertentie in één klap weer terug.
Ik kon overigens geen screenshot maken van een “live” advertentie bij Techcrunch want toen ik de link (eerste alinea in hun bericht) met Internet Explorer 6 uitprobeerde (hier in Firefox heb ik Snap gedisabled) kreeg ik de advertentie (nog) niet te zien. Het zou kunnen dat ze een IP-check uitvoeren en de advertentie alleen in de VS laten zien.

Als je Snap gebruikt op je website of weblog kan ik je dus nog meer dan voorheen van harte aanbevelen er mee te stoppen!

 Reacties uitgeschakeld voor Snap ik heb je!  Tags: