Netwerk via het stroomnet – Conceptronic Powerplugs

Conceptronic PowerPlug

Gisteren schreef ik over het aansluiten van de Slingbox Solo. Probleem dat ik daarbij had was dat ik niet zonder veel boor en breekwerk een bekabelde netwerkverbinding tot aan mijn TV in de woonkamer kon krijgen. Enige alternatief was eigenlijk het gebruik van de kabels die er al liggen voor het elektriciteitnet in huis. Dat kan via zogeheten HomePlug producten. Nadeel: ze zijn vaak erg duur. En je moet er uiteraard minimaal 2 hebben om een verbinding te maken.
Met wat zoekwerk kwam ik bij de Conceptronic Powerplugs. Die kostten iets meer dan 100 euro bij aanschaf online.
Aansluiten was gelukkig wel plug en play, gewoon letterlijk een kwestie van de stekker in het stopcontact steken.

Ik heb een screencast gemaakt waarin ik laat zien hoe de stekkers eruit zien en hoe de aansluiting werkt.
Camtasia heeft wat problemen met de conversie, dus daarom wat minder versies dan gebruikelijk:
Streaming
* Streaming WMV versie
* Quicktime versie

Downloaden
video WMV-versie 640×480 (7 minuten en 54 seconden) – 18MB