nov 072007
 
“This is probably our biggest release to date. Ever since we launched, the most strident feature request from our users has been the private sharing of documents on Slideshare. We’ve had lots of people writing to us about privacy and how it could help them in their work lives. We are happy to bring that wait to an end. It’s taken us a while to arrive at the best way of doing this, but we think the result should be worth the wait.”

(bron)

Natuurlijk ligt de belangrijkste kracht van Slideshare nog steeds in het met iedereen delen van presentaties. Maar de update van vandaag waarbij het nu mogelijk wordt om de presentaties alleen voor jezelf (bijvoorbeeld voordat je hem gebruikt of als je er een slidecast van wilt maken), je contactpersonen (als je wilt weten wie ze kan zien) of via een ‘geheime’ url (is natuurlijk zo geheim als dat jij hem houdt). Zo heb ik een demo presentatie online gezet en omdat ik er naar link kun je hem toch zien. Je kunt hem nu overigens niet embedden, dat heb ik uitgezet.

De optie om embedden wél toe te staan als hij ‘private’ is, is handig, maar (net als het versturen van de link) ‘gevaarlijk’. Je zou nu de presentatie in een besloten netwerkomgeving (een ELO bijvoorbeeld) kunnen embedden. Als je dat echter doet kan iemand die daartoe toegang heeft en de URL achterhaald die presentatie echter ook op een willekeurige andere pagina embedden.
Hoe je het ook gebruikt, de mogelijkheid om indien gewenst de presentatie minder breed dan ‘aan iedereen’ beschikbaar te stellen is handig en zal voor een deel van de gebruikers een belangrijke feature zijn.

[update] Oeps, url die ik gebruikte klopte niet.

 Reacties uitgeschakeld voor Vertrouwelijke presentaties via Slideshare  Tags:
nov 072007
 
Conceptronic PowerPlug

Gisteren schreef ik over het aansluiten van de Slingbox Solo. Probleem dat ik daarbij had was dat ik niet zonder veel boor en breekwerk een bekabelde netwerkverbinding tot aan mijn TV in de woonkamer kon krijgen. Enige alternatief was eigenlijk het gebruik van de kabels die er al liggen voor het elektriciteitnet in huis. Dat kan via zogeheten HomePlug producten. Nadeel: ze zijn vaak erg duur. En je moet er uiteraard minimaal 2 hebben om een verbinding te maken.
Met wat zoekwerk kwam ik bij de Conceptronic Powerplugs. Die kostten iets meer dan 100 euro bij aanschaf online.
Aansluiten was gelukkig wel plug en play, gewoon letterlijk een kwestie van de stekker in het stopcontact steken.

Ik heb een screencast gemaakt waarin ik laat zien hoe de stekkers eruit zien en hoe de aansluiting werkt.
Camtasia heeft wat problemen met de conversie, dus daarom wat minder versies dan gebruikelijk:
Streaming
* Streaming WMV versie
* Quicktime versie

Downloaden
video WMV-versie 640×480 (7 minuten en 54 seconden) – 18MB

 Reacties uitgeschakeld voor Netwerk via het stroomnet – Conceptronic Powerplugs  Tags: