Vertrouwelijke presentaties via Slideshare

“This is probably our biggest release to date. Ever since we launched, the most strident feature request from our users has been the private sharing of documents on Slideshare. We’ve had lots of people writing to us about privacy and how it could help them in their work lives. We are happy to bring that wait to an end. It’s taken us a while to arrive at the best way of doing this, but we think the result should be worth the wait.”

(bron)

Natuurlijk ligt de belangrijkste kracht van Slideshare nog steeds in het met iedereen delen van presentaties. Maar de update van vandaag waarbij het nu mogelijk wordt om de presentaties alleen voor jezelf (bijvoorbeeld voordat je hem gebruikt of als je er een slidecast van wilt maken), je contactpersonen (als je wilt weten wie ze kan zien) of via een ‘geheime’ url (is natuurlijk zo geheim als dat jij hem houdt). Zo heb ik een demo presentatie online gezet en omdat ik er naar link kun je hem toch zien. Je kunt hem nu overigens niet embedden, dat heb ik uitgezet.

De optie om embedden wél toe te staan als hij ‘private’ is, is handig, maar (net als het versturen van de link) ‘gevaarlijk’. Je zou nu de presentatie in een besloten netwerkomgeving (een ELO bijvoorbeeld) kunnen embedden. Als je dat echter doet kan iemand die daartoe toegang heeft en de URL achterhaald die presentatie echter ook op een willekeurige andere pagina embedden.
Hoe je het ook gebruikt, de mogelijkheid om indien gewenst de presentatie minder breed dan ‘aan iedereen’ beschikbaar te stellen is handig en zal voor een deel van de gebruikers een belangrijke feature zijn.

[update] Oeps, url die ik gebruikte klopte niet.