Adobe SHARE beta

 Gepubliceerd door om 20:38  Tools
okt 192007
 
Adobe Share - Klik voor grotere versie

Via Twitter werd ik gewezen op Adobe SHARE beta. Het is een nieuwe (nu nog?) gratis dienst van Adobe waarmee je documenten kunt delen met anderen. Je kunt tot maximaal 1GB aan documenten uploaden en een document kan voor iedereen zichtbaar en te bekijken zijn of slechts voor een beperkte groep. Ik was nieuwsgierig genoeg om met mijn Adobe ID in te loggen.

Flash versie 9
Bij het opstarten van de site kreeg ik de melding dat ik Flash versie 9 geïnstalleerd moest hebben om er gebruik van te kunnen maken. Ik weet niet of je dat ook moet hebben om de documenten zelf te bekijken die ik verderop in deze post heb geplaatst. Lees verder….

Mijn Wi-Fi T-shirt is binnen!

 Gepubliceerd door om 13:37  Tools
okt 192007
 
Wi-Fi T-shirt
“Here at ThinkGeek we’re pretty lazy when it comes to technology. We expect our gadgets to do all the busywork while we focus on the high level important tasks like reading blogs. That’s why we hate to have to crack open our laptops just to see if there is any wi-fi internet access about… and keychain wi-fi detectors, we would have to actually remove them from our pockets to look at them.”

(bron)

Ik kon mezelf niet tegenhouden, toen ik las over het Wi-Fi T-shirt dat je bij ThinkGeek kunt bestellen. Dus toen het beschikbaar was heb ik er meteen eentje besteld. Het was even slikken toen ik de verzendkosten zag, die waren namelijk bijna zo hoog als de prijs van het T-shirt, maar 35 euro en 20 lichter en slechts 7 dagen later heb ik hem dus in huis. 8)
Overigens weet ik natuurlijk nog niet of hij écht werkt. Hier in huis kom ik wel vijf Wi-Fi netwerken tegen (maar één van onszelf, de rest van de buren), dus hij geeft de hele tijd aan dat er netwerken in de buurt zijn. Jammer ook dat hij niet met een kleurtje aan kan geven of het beveiligde of onbeveiligde netwerken zijn. Komt vast in de volgende versie (zou ik hem dan kunnen upgraden?).

WiFi T-shirt

iSkoot: het blijft aanmodderen met Skype

 Gepubliceerd door om 07:05  VOIP
okt 192007
 
iskoot architecture
BusinessWeek has the skoop. Mobile carrier 3 will offer a Skype branded mobile with the iSkoot app this month. iSkoot confirms a Skype phone will be launched, and iSkoot will be on it. BW puts first ship in the next two to three weeks.”

(bron)

Skype Journal heeft een uitgebreid verhaal over het nieuwe mobieltje met Skype dat in het Verenigd Koninkrijk, Italië, Hong Kong en Australië beschikbaar gaat komen. Het is Skype, maar toch weer niet. Als je het bericht leest dan zie je dat je veel van de voordelen, zoals helemaal gratis bellen kwijt raakt. Het is niet vreemd dat Skype Journal (gezien de naam) het idee niet meteen helemaal afschiet, maar het volgens mij een kansloos product.

Net als al die speciale Skype Wifi telefoons overigens, die dan tenminste wél nog helemaal gratis bellen, mits je natuurlijk draadloos internet ter beschikking hebt.
Maar waarom zou je speciaal een telefoon voor Skype willen kopen? Ik bel thuis ook draadloos en via VOIP. Maar met een gewone Profoon DECT telefoon die ik al had toen ik alleen via KPN belde. Het kastje in de meterkast (Speedtoch 780WL) dat doet alle werk. Zonder dat ik aan één provider vast zit en zonder dat de mensen die ik bel of mij willen bellen daar iets van merken of toevallig ook dezelfde VOIP aanbieder moeten hebben.

Kortom, ik verwacht dat dit de eerste en laatste keer is dat je van iSkoot (zou Apple die naam trouwens wel goed vinden?) zult horen.

 Reacties uitgeschakeld voor iSkoot: het blijft aanmodderen met Skype  Tags:

College Coaching via VCASMO

 Gepubliceerd door om 06:51  Leertechnologie
okt 192007
 


Afgelopen week heeft de opleiding Verpleegkunde een eerste experiment uitgevoerd met het live streamen en daarna ingeblikt online plaatsen van een college coaching. Hoewel de bewering van de docent, Peter van der Slikke, over dat het de eerste keer voor Fontys was, niet helemaal juist is, doet dat er helemaal niet toe.

“Being first is overrated”.
Het is niet omdat het toevallig bij mijn werkgever gebeurt dat ik het nog interessant vind om over te schrijven. Natuurlijk zijn er al universiteiten waar bijna standaard colleges worden opgenomen, maar je moet het belang van dit soort leertrajecten niet onderschatten.
Het was voor de docent en de opleiding een geslaagde eerste test. Het resultaat ziet er prima uit, krijgt wellicht weer een paar andere docenten zover om hiermee te experimenteren en dat heb je nodig voordat je de business case kunt opstellen voor het inrichten van een professionelere dienst op dit gebied.
En trouwens, volgens mij is het in ieder geval het eerst Nederlandse college dat via VCASMO beschikbaar gemaakt wordt. ;-)
Techniek
Technisch was het allemaal redelijk simpel: digitale video camera + laptop + media encoder stuurden de beelden live naar SURFnet TV. Media encoder zorgde ook voor het maken van een lokale kopie van de video. Die is daarna door Patrick de Vos (die dit allemaal geregeld heeft) online gezet bij VCASMO waar hij ook de PowerPoint synchronisatie heeft gedaan. Enige component die je wellicht niet zo beschikbaar zult hebben was de draadloze microfoon die de docent op had.

Gaan jullie hier ook mee aan de slag?
Ik ben absolute fan van projecten, personen, afdelingen, organisaties die informatie over hun experimenten, tests en eerste stapjes ook met de buitenwereld delen. Dus als je zoiets online hebt staan, laat het me dan weten. Ik help graag mee met het verder verspreiden ervan.