iSkoot: het blijft aanmodderen met Skype

iskoot architecture
BusinessWeek has the skoop. Mobile carrier 3 will offer a Skype branded mobile with the iSkoot app this month. iSkoot confirms a Skype phone will be launched, and iSkoot will be on it. BW puts first ship in the next two to three weeks.”

(bron)

Skype Journal heeft een uitgebreid verhaal over het nieuwe mobieltje met Skype dat in het Verenigd Koninkrijk, Italië, Hong Kong en Australië beschikbaar gaat komen. Het is Skype, maar toch weer niet. Als je het bericht leest dan zie je dat je veel van de voordelen, zoals helemaal gratis bellen kwijt raakt. Het is niet vreemd dat Skype Journal (gezien de naam) het idee niet meteen helemaal afschiet, maar het volgens mij een kansloos product.

Net als al die speciale Skype Wifi telefoons overigens, die dan tenminste wél nog helemaal gratis bellen, mits je natuurlijk draadloos internet ter beschikking hebt.
Maar waarom zou je speciaal een telefoon voor Skype willen kopen? Ik bel thuis ook draadloos en via VOIP. Maar met een gewone Profoon DECT telefoon die ik al had toen ik alleen via KPN belde. Het kastje in de meterkast (Speedtoch 780WL) dat doet alle werk. Zonder dat ik aan één provider vast zit en zonder dat de mensen die ik bel of mij willen bellen daar iets van merken of toevallig ook dezelfde VOIP aanbieder moeten hebben.

Kortom, ik verwacht dat dit de eerste en laatste keer is dat je van iSkoot (zou Apple die naam trouwens wel goed vinden?) zult horen.