Vierde Edublog Diner

 Gepubliceerd door om 23:02  Edubloggers
sep 262007
 
“Op 13 en 14 november 2007 vinden de SURF Onderwijsdagen plaats. Bijna traditiegetrouw vindt aan de vooravond, maandagavond 12 november 2007, hèt Nederlands-Vlaamse Edublog diner plaats. Bloggers en niet-bloggers gaan in Utrecht een hapje eten (kosten voor eigen rekening). De bindende factor is een gemeenschappelijke interesse in onderwijs/leren, weblogs in het bijzonder en Social Software in het algemeen.”

(bron)

Het wordt inmiddels al bijna een traditie, dit jaar is het namelijk al de vierde keer dat de avond voor de SURF Onderwijsdagen bloggers en niet-bloggers een hapje gaan eten in Utrecht. Dit jaar neemt Wilfred Rubens de organisatie op zich, je kunt bij hem lezen hoe je kunt doorgeven dat je mee wilt komen eten.

Dus heb je zin in een avondje uit eten en kun je op 12 november a.s. in Utrecht zijn, vergeet je dan niet voor 5 november bij Wilfred op te geven. Tot dan!

 Reacties uitgeschakeld voor Vierde Edublog Diner  Tags:

Ik zou natuurlijk gewoon…

 Gepubliceerd door om 20:45  Leertechnologie
sep 262007
 
De setup Twitter

Ik zou natuurlijk gewoon kunnen doen alsof het vanmiddag helemaal goed ging. Gewoon niet meer naar verwijzen en klaar. Maar het ging vanmiddag tijdens de interne Fontys gebruikersbijeenkomst over Second Life helemaal niet goed. Ja, de presentatie liep wel, demo ook, discussie-onderwerpen genoeg, de Nabaztag/tag liet weer van zich horen en het heeft minstens één nieuwe Twitter-aanmelding opgeleverd.
Maar de videostream was weer knudde. Mijn laptop krijgt nu alleen in de allerlaagste kwaliteit stand een stream van 25 beelden per seconden verstuurd. Oorzaak onbekend.
Zucht.

Zal ik mezelf maar wijs maken dat ik het doe omdat onze docenten het niet hoeven uit te vinden? Flauwekul.
Ik wil een fatsoenlijke setup. Maakt me niet uit wat het kost. Gewoon zo’n kast die ik kan aansluiten en die altijd (altijd, niet soms!) werkt. En dan dus ook met 25 beelden per seconde voor het beeld dat op de laptop/macbook van de spreker staat, want dat is bij veel systemen ook niet het geval (dan halen ze 5 tot 10 beelden per seconde).

Volgende week geef ik een korte inleiding over het tot stand komen van standaarden tijdens de SURF Samendag in Utrecht. Dan neem ik weer gewoon een voicerecorder mee om de audio op te nemen om achteraf onder de dia’s te plakken. Ik heb effe mijn buik vol van het experimenteren met video. :-(

(duurt waarschijnlijk een week of zo)

PICNIC’07 – daar moet je bij zijn…

 Gepubliceerd door om 06:45  Agenda
sep 262007
 
PICNIC07 - Klik voor grotere versie

Vandaag gaat de PICNIC’07 conferentie van start, het hoofdsonderdeel van het PICNIC’07 festival dat al gisteren startte.
Vanaf vanmiddag 2 uur start de live videostream, je kunt via het web of met je GSM meepraten via het backchannel, er zijn live streams richting Second Life (op donderdag en vrijdagnacht), en de VPRO heeft weer een Aggregator voor de verschillende berichten met o.a. een Tumblelog en uiteraard een Twitter-kanaal.

Helaas zit mijn agenda de komende paar dagen zó vol met afspraken die het ook niet mogelijk maken om het geheel online te volgen, laat staan erbij te zijn, dat ik er waarschijnlijk niet veel van mee zal krijgen.
Ik doe toch iets niet goed geloof ik. Volgend jaar deze week in september maar een wat vroeger blokkeren en vrij houden.

 Reacties uitgeschakeld voor PICNIC’07 – daar moet je bij zijn…  Tags: