Ik zou natuurlijk gewoon…

De setup Twitter

Ik zou natuurlijk gewoon kunnen doen alsof het vanmiddag helemaal goed ging. Gewoon niet meer naar verwijzen en klaar. Maar het ging vanmiddag tijdens de interne Fontys gebruikersbijeenkomst over Second Life helemaal niet goed. Ja, de presentatie liep wel, demo ook, discussie-onderwerpen genoeg, de Nabaztag/tag liet weer van zich horen en het heeft minstens één nieuwe Twitter-aanmelding opgeleverd.
Maar de videostream was weer knudde. Mijn laptop krijgt nu alleen in de allerlaagste kwaliteit stand een stream van 25 beelden per seconden verstuurd. Oorzaak onbekend.
Zucht.

Zal ik mezelf maar wijs maken dat ik het doe omdat onze docenten het niet hoeven uit te vinden? Flauwekul.
Ik wil een fatsoenlijke setup. Maakt me niet uit wat het kost. Gewoon zo’n kast die ik kan aansluiten en die altijd (altijd, niet soms!) werkt. En dan dus ook met 25 beelden per seconde voor het beeld dat op de laptop/macbook van de spreker staat, want dat is bij veel systemen ook niet het geval (dan halen ze 5 tot 10 beelden per seconde).

Volgende week geef ik een korte inleiding over het tot stand komen van standaarden tijdens de SURF Samendag in Utrecht. Dan neem ik weer gewoon een voicerecorder mee om de audio op te nemen om achteraf onder de dia’s te plakken. Ik heb effe mijn buik vol van het experimenteren met video. :-(

(duurt waarschijnlijk een week of zo)

0 0 stem
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jean
13 jaren geleden

"….k wil een fatsoenlijke setup. Maakt me niet uit wat het kost. Gewoon zo’n kast die ik kan aansluiten en die altijd (altijd, niet soms!) werkt. …." Dat bedoel ik nou. En niet alleen voor video-streams.

Pierre
13 jaren geleden

Ik weet het. :|

Patrick
Patrick
13 jaren geleden

En ik je net vragen voor een live uitzending….

Pierre
13 jaren geleden

Je kunt nog terug… :-)

Patrick
Patrick
13 jaren geleden

Ik blijf in je geloven