sep 222007
 

En we hebben wéér een nieuwe web 2.0 site die een plekje zoekt in de steeds voller wordende markt voor online video: Tjoon.com.
(getipt door Mashable)

Hun unieke aanbod: je kunt niet één, niet twee, maar vier video’s bij elkaar opnemen en afspelen. En omdat je ze niet tegelijk hoeft (kan) opnemen, kun je dus ook een kwartet met jezelf opnemen zoals je hierboven kunt zien en horen.
Het wachten is op het eerste discussieprogramma waar iemand met zichzelf in discussie gaat. Is gemakkelijker dan Operator11 omdat je niet vier mensen tegelijkertijd online hoeft te hebben.
Wat verzinnen ze morgen weer vraag ik me soms af.

VUturisme en VU MediaXperience

 Gepubliceerd door om 07:37  Onderwijs
sep 222007
 

Via de mail ontving ik dit bericht:

“Op 5 oktober 2007 organiseert de Vrije Universiteit Amsterdam van 09:00 tot 17:30 een congres:
‘VUturisme: de toekomst van onderzoek en onderwijs krijgt vandaag vorm!’.
Tevens wordt er om 15.00 uur ons VU MediaXperience geopend.
Het VU MediaXperience is een ruimte om samenwerkend te leren, met behulp van de nieuwste technieken.
Behalve het seminar zullen bedrijven ook hun nieuwste producten en diensten presenteren, zoals onder andere Apple en Cisco.

Kortom: kom naar dit leerzame, interessante en ook praktische congres! Deelname is gratis. Schrijf je in via deze pagina.”

Klinkt interessant al kan ik er zelf helaas niet bij zijn. Bij de mail zaten ook twee links naar webcam 1 en webcam 2 die in het VU MediaXperience hangen. Het zijn twee Axis 210 netwerk camera’s die daar ophangen.
Die laten nu nog (nou ja, het is tenslotte weekend dus ook na de opening zo dat zo zijn) veel lege stoelen zien en een paar lekkere zitbanken die nu nog in het plastic zitten. Ik ben benieuwd hoe het er over een paar weken uitziet als er studenten rond lopen.

 Reacties uitgeschakeld voor VUturisme en VU MediaXperience  Tags:
sep 222007
 
“While Microsoft is still pushing Vista hard, the company is quietly allowing PC makers to offer a ‘downgrade’ option to buyers that get machines with the new operating system but want to switch to Windows XP.”

(bron)

Oei, dit moet toch wel pijn doen bij Microsoft intern. Blijkbaar bieden ze PC bouwers de mogelijkheid om Windows Vista Business en Viste Ultimate gebruikers gratis, of tegen een klein bedrag een Windows XP Professional versie mee te leveren. Hewlett-Packard en Lenovo doen dat al omdat met name zakelijke gebruikers nog niet echt massaal op Visat over willen stappen.
Ik ben benieuwd hoe lang ze dit in de VS op deze manier vol kunnen houden voordat de eerste consumenten naar de rechter stappen om datzelfde recht te krijgen.

 Reacties uitgeschakeld voor Microsoft biedt officiële downgrade optie naar Windows XP  Tags:

Google Docs in begrijpelijke taal

 Gepubliceerd door om 06:44  Internet
sep 222007
 


Lee LeFever heeft toestemming gekregen om het filmpje dat ze voor Google Docs gemaakt hebben ook op dotSUB te zetten, dus kon ik er ook Nederlandse ondertiteling bij maken.

Het blijft af en toe puzzelen om de Nederlandse teksten in lengte zo aan te passen dat ze in de vastgelegde snelheid passen. Soms wordt er in weinig tijd veel gezegd in het Engels. Maar ik hoop dat het zo ook te volgen is als je het Engels anders niet zou begrijpen.