Microsoft biedt officiële downgrade optie naar Windows XP

“While Microsoft is still pushing Vista hard, the company is quietly allowing PC makers to offer a ‘downgrade’ option to buyers that get machines with the new operating system but want to switch to Windows XP.”

(bron)

Oei, dit moet toch wel pijn doen bij Microsoft intern. Blijkbaar bieden ze PC bouwers de mogelijkheid om Windows Vista Business en Viste Ultimate gebruikers gratis, of tegen een klein bedrag een Windows XP Professional versie mee te leveren. Hewlett-Packard en Lenovo doen dat al omdat met name zakelijke gebruikers nog niet echt massaal op Visat over willen stappen.
Ik ben benieuwd hoe lang ze dit in de VS op deze manier vol kunnen houden voordat de eerste consumenten naar de rechter stappen om datzelfde recht te krijgen.