Asperix – Hypervideo

 Gepubliceerd door om 09:10  Media
sep 062007
 
Steve Garfield - Klik voor grotere versie

Hoewel hij ongetwijfeld niet de eerste was die het gebruikte zag ik de techniek voor het eerst in actie bij Steve Garfield bij zijn aankondiging van PodCampBoston.org. In die video zie je klein draaiende icoontjes die aangeven dat er een popup en een link achter zit. Het is een optie die aangeboden wordt door Asperix en ze noemen het zelf hypervideo.
Wat is hypervideo
Het lijkt een beetje op de markers die je in Viddler kunt toevoegen. Maar hier kun je ook de plek ‘in’ het beeld aangeven waar de marker betrekking op heeft en daar dan tekst of een link aan verbinden.

Niet fijn
Ik ga het echter zelf voorlopig niet gebruiken. Ik heb een paar andere filmpjes bekeken op de Asperix website, bijvoorbeeld deze met een surfer op een gigantische golf, en merk dat het erg vervelend afleidt van de film zelf. Het ‘cirkeltje’ staat steeds precies op de interessante delen van de film.
Natuurlijk, ik kan de optie helemaal uitzetten, maar zoals ik hieronder zal uitleggen lijkt me een tussenweg beter.

Overigens: de URLs in de popups zijn voorzien van een ‘event’ prefix en Firefox weet daar bij mij in ieder geval niet mee om te gaan.

Hoe dan?
Liever had ik een combinatie van de optie van Viddler met Asperix. Dus dat je in de afspeelbalk onder de video kunt zien of er markers in de video zitten en dat die marker in de video zelf alleen zichtbaar zijn als ik met de muis over de video heen ga.
En als ik het kan bedenken dan is het vast iets dat binnenkort in een van de vele online diensten terug te zien zal zijn.

 Reacties uitgeschakeld voor Asperix – Hypervideo  Tags:

Ik ben nog niet verkocht

 Gepubliceerd door om 06:58  Hardware
sep 062007
 
ipod touch - Klik voor grotere versie

Nee, ik ga hier niet uitgebreid in op het Apple Special Event van gisteren. Daar zijn andere blogs voor. Maar als bezitter van een iPod video moet ik me natuurlijk wel afvragen of ik 299 euro zou willen neerleggen voor een iPod Touch met 8GB geheugen. Nee, geen nul vergeten, hij heeft maar 8GB intern geheugen.

Natuurlijk, hij is heel dun, heeft dat fantastische scherm waar ik met mijn vingers aan mag zitten, ingebouwde Wifi én Safari. Maar, ik kan er (zover ik kan zien) niet zomaar Skype of zo op installeren. Of andere tools die het verdedigbaar zouden maken voor het thuisfront om dit vreselijke coole hebbeding aan te schaffen.

En Apple kennende ($200 dollar van de prijs van een iPhone afhalen slechts 2 maanden na verschijnen!) moet ik eigenlijk gewoon wachten tot het volgende Apple Special Event. Zucht.

1000+

 Gepubliceerd door om 06:49  Algemeen
sep 062007
 
RSS statistieken - Klik voor grotere versie

Tja, ik ben een tijdje geleden begonnen met het vermelden van elke keer als de RSS statistieken een nieuwe 100-grens doorbroken hadden. Zo zat ik in juni op 900 en in maart op 800. En de afgelopen twee dagen zat ik voor het eerst boven de 1.000 RSS abonnees. Het is maar goed dat ik geen gekke dingen beloofd heb te doen bij het bereiken van deze grens.
Om het een beetje in context te plaatsen, heb ik ook naar het “reach” kengetal gekeken bij Feedburner. Het voordeel daarvan is in ieder geval dat daarvan gezegd wordt dat die getallen meestal lager zijn dan de werkelijkheid. Zie bijvoorbeeld dit bericht, geschreven door iemand die overigens 2.333 subscribers heeft. Als ik de reach cijfers voor de drie feeds verzamel dan kom ik op een reach van 200 – 277 bij die iets meer dan 1.000 subscribers. Works for me.
Dus: bedankt voor het lezen, reageren, discussiëren, jullie tips, en verbeteringen. ;-)