TokBox – Videochat in a Box

 Gepubliceerd door om 06:49  Internet
aug 202007
 
tokbox logo - Klik voor grotere versie

TokBox is gratis online dienst voor videochat. Na het aanmaken van een account kun je een ‘embed’-code downloaden die je in een webpagina, je weblog, je myspace pagina etc. kunt plakken. En dat ziet er dan zo uit:
[de code die hier stond werkt niet langer meer]
Lees verder….

aug 202007
 
LibCamp on Crooked Screen (bron)
“Wacht eens even… Ik sta ook op die foto. Hoe zit het nu met mijn rechten?”

(bron)

Portretrecht
De vraag van Willem Karssenberg naar aanleiding van mijn bericht hier over de wijze waarop NewPublic.com me gevraagd had voor toestemming voor het gebruik van een ‘foto’ op Flickr.com leek gemakkelijk. Natuurlijk, Willem heeft portretrecht, maar zoals hier en hier aangegeven wordt mag ik die foto van Willem publiceren mits er geen redelijk belang tegen publicatie is.

En portretten op een screenshot?
Maar, dacht ik, geldt dat eigenlijk wel als die foto op een screenshot staat? Online zoeken leverde een aantal verontrustende berichten op zoals dit bericht en dit bericht en deze bij de Nederlandse Wikipedia. Maar ja, die eerste twee waren niet Nederlands, en de auteurswet heeft links en rechts nog wel wat landgebonden afwijkingen. En wat op Wikipedia staat is zeker niet altijd waar.
Lees verder….

Eerst vragen, dan schieten

 Gepubliceerd door om 06:05  Media
aug 202007
 
“My request: If you point a camera at someone, ask for permission before you start recording, and if they say no, don’t turn it on, smile and say ‘No problem.'”

(bron)

Dave Winer wil nog wel eens mopperen. Maar ik kan me zijn probleem heel goed voorstellen bij deze post getiteld “Why I don’t like all the video cameras“. Op een gegeven moment kan de camera dichtheid ook te groot worden. Niet elke toevallige, informele ontmoeting hoeft vastgelegd en uitgezonden te worden. Van de andere kant snap ik ook dat het heel moeilijk is voor iedereen om aan te voelen wanneer iemand wel in de stemming is iets voor een camera te zeggen en waarom niet. En daarom is zijn vraag heel zinvol: eerst vragen en als ze nee zeggen, niet zeuren.

 Reacties uitgeschakeld voor Eerst vragen, dan schieten  Tags:

Poseidon

 Gepubliceerd door om 00:05  Film en Boek
aug 202007
 

Poseidon Kurt Russell Poseidon
Lieve help, wat is dit een ramp van een film zeg. Het enige spannende was te voorspellen met hoeveel ze uit die boot weten te komen en wie er allemaal dood moet. Voor het overige was het gewoon niet om aan te zien. Toppunt? dat reddingsvlot dat aan het begin heel even door beeld floept, ligt aan het einde precies op de juiste plek. Dat is als ze naar buiten springen, 2 seconden voordat het schip definitief naar beneden zinkt. Laat maar liggen in het schap deze.

 Reacties uitgeschakeld voor Poseidon  Tags: