Open Source in het curriculum

ICT-studenten in het hoger onderwijs krijgen weinig mee van Open Standaarden en van Open Source Software, blijkt uit onderzoek van de stichting Holland Open. Driekwart van de studenten zegt dat hen niets wordt geleerd over Open Source en Open Standaarden. Media Plaza organiseert rond dit onderwerp aan aantal workshops gericht op het onderwijs:

“Media Plaza organiseert op woensdag 3 oktober 2007 van 13.00 tot en met 17.00 uur de workshop ‘Open Source onderwijs op het curriculum’. De workshop gaat in op de actuele ontwikkelingen van Open Source in het onderwijs en het belang om Open Source in uw curriculum op te nemen.

Thema’s die o.a. aan de orde zullen komen zijn:
* De huidige stand van zaken van Open Source in het onderwijs
* De noodzaak van Open Source in het onderwijs
* Actuele praktijksituaties, onderwijsmethodes en opleidingstrajecten
* Het SELF project (Science, Education and Learning in Freedom).

Voor wie is de workshop bedoeld?
Deze bijeenkomst is gericht op coördinatoren van ICT opleidingen (denk aan Informatica, Informatiekunde, etc.), opleidingscoördinatoren, ICT docenten en zij die inhoudelijk betrokken zijn bij het onderwijs binnen het MBO-, HBO- en WO opleidingsinstellingen en voor anderen die verantwoordelijk zijn voor het ICT onderwijsprogramma.

Deze bijeenkomst niet bedoeld voor (ICT) consultants, dienstverleners of adviseurs.”

(bron)

Meer informatie over de workshop en mogelijkheid tot aanmelden is te vinden op deze pagina. Deelname is gratis.
Eveneens gratis en op het onderwijs gericht is de workshop Open Source in het onderwijs – Linux in de leeromgeving die Mediaplaza op maandag 29 oktober 2007 organiseert. Meer informatie daarover is op deze pagina te vinden.