Twittercast

 Gepubliceerd door om 07:09  VOIP
aug 152007
 
KPN Logo

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo in een SMS-cultuur verkeer, ik verstuur relatief weinig SMS-berichten en ontvang er ook niet veel. Mensen vertrouwen er meestal op dat ze me via de mail ook als ik onderweg ben beter kunnen bereiken (is ook zo). Maar soms is het natuurlijk wel handig. Zo nu ook.
SMS-Tweets
Ik heb een tijdje de SMS-notificatie optie van Twitter aan staan gehad. Grappig, want je ontvangt dan van elke tweet van iemand op je lijst een SMS-bericht. Onzin ook, want zelfs met de ongeveer 30 mensen die ik via Twitter een beetje volg is het aantal SMS-berichten veel te hoog.
Kost overigens niets, hoe Twitter voor die SMS berichten betaald is mij nog even een raadsel.

Een Twittercast?
Zou het iets zijn om de Tweets voorgelezen te laten worden en er dan naar te luisteren alsof het een live podcast is die aan je voorbij trekt?
Een Tweetcast of een Twittercast als het ware.

SMS->Audio
KPN heeft al een tijdje een optie had om SMS berichten naar een vast toestel te sturen. Als dat toestel geen SMS-mogelijkheden heeft, dan wordt het SMS-bericht automatisch voorgelezen.
Dat wilde ik dus wel eens testen. Maar natuurlijk niet zomaar via mijn eigen telefoon, want dan kon ik het resultaat niet zo gemakkelijk vastleggen en laten horen.
Dus stuurde ik SMS-berichten naar de EduKast Voicemaillijn (0493-712007). Audioberichten die daar worden achtergelaten komen namelijk automatisch als WAV-bestanden in een mailtje in mijn inbox terecht.

Hoe klinkt dat?
Het resultaat klinkt helemaal niet gek:
Klik om te luisteren: SMS2Audio
(de Flash-player kon niet met het afwijkend MP3-formaat overweg).

Ik heb het 06-nummer waarmee de SMS verstuurd werd even weggeknipt, maar dat wordt dus ook helemaal voorgelezen, terugbellen is dus gemakkelijk.

Probleem
Probleem is echter dat het niet betrouwbaar genoeg werkt. De afgelopen dagen heb ik 4 SMS berichten gestuurd naar het EduKast-nummer. Daarvan zijn er 2 nooit aangekomen en het mailtje met het bericht dat je hierboven kunt horen kwam pas 3 uur later aan.

Voor urgente berichten is het geen handige optie. Voor het ontvangen van Tweets als audiobericht eveneens niet, daarvoor voegt KPN teveel audio voor en achter het bericht toe. Maar het zou toch wel een maffe toevoeging zijn voor Twitter zijn geweest. Ook als streaming toepassing: gewoon een URL in MediaPlayer toevoegen en de stroom tweets klinkt uit de speakers van je computer.
Zou er iemand zijn die hier een business case in ziet?

0 0 stem
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Rino Zandee
12 jaren geleden

twittercast = twittergram [zie http://www.twittergram.com/ ], en vele posts op Dave Winer’s weblog [Scripting News]

Pierre
12 jaren geleden

@Rino: nee, toch niet helemaal. Bij een Twittergram wordt de link naar een audiobestand (een MP3 die je upload of via een telefoon inspreekt) of foto’s via Twitter of een RSS feed met enclosures (= link naar dat bestand) beschikbaar gesteld.
Daarbij vind er geen vertaling van tekst naar audio plaats.

Maar wellicht liggen ze wel voldoende in elkaars verlengde en wordt de twittergram dienst binnenkort uitgebreid met een optie die ook tekstuele tweets automatisch omzet in audio en dan als twittergram beschikbaar stelt.
Dan is het wachten alleen nog op een partij die ook de noodzakelijke Nederlandse tekst->spraak engine beschikbaar stelt.

2
0
Tips, opmerkingen, aanvullingen, ideeën naar aanleiding van dit bericht?x
()
x