Sketchcasting – #2

Er kwamen aardig wat reacties op het bericht van gisteren over Sketchcasting. Er blijken voor digitale schoolborden de nodige tools meegeleverd te worden die het opnemen van zo’n Sketchcast eenvoudiger zou moeten maken. Ik heb helaas nog geen toegang tot het digitaal schoolbord dat bij ons in het gebouw komt te hangen. De schilders waren nog niet helemaal klaar in die ruimte, maar dat komt nog wel.

Variaties
Willem Karssenberg ging zelf aan de slag met en plaatste mijn eerste en laatste sketchcast en Toch nog een sketchcast! online. Hij probeert daarbij een aantal toepassingen en applicaties uit. Niet de Sketchcasts zoals ze in het eerste bericht beschreven werden, maar ik denk wel dat ze daarom juist benadrukken wat er een sterk punt aan is: Willem gebruikte gewoon wat voorhanden was om zijn boodschap en uitleg online te krijgen en veel betere resultaten dan dat hij zelf vond (ik vond het eerste filmpje met audio prima te volgen’

Bereikbaar
Met een groeiend aantal tools online en offline en dus mensen die toegang hebben tot een of andere manier van online plaatsen van hun boodschap verwacht ik gewoon dat het aantal mensen dat een werkwijze/methode kan vinden die bij hen past toeneemt. En dat is veel beter dan het, heel mooie maar voor de meesten van ons niet na te maken, filmpje dat ik in dit bericht geplakt heb. Het is een combinatie van tekenen en stop-motion. Niet de fiets waar je het op moet leren en dat kan ik me bij Sketchcasting in al zijn variaties wél voorstellen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jeroen
13 jaren geleden

Dit is wel heel erg mooi. Ik dacht altijd dat het maken van zo’n filmpje voorbehouden was aan professionals.

Pierre
13 jaren geleden

Nou, in theorie zou je het kunnen maken met gratis tools, maar in praktijk kost dit toch best veel werk (én je moet natuurlijk wel kunnen tekenen).

Jeroen vB
Jeroen vB
13 jaren geleden

@Jeroen

Ik vermoed dat de persoon die dit filmpje maakte ook wel een professional te noemen is.
Het kost namelijk veel tijd en voorbereiding voor je een filmpje van deze kwaliteit kunt maken.

Als je op Youtube zoekt op stop motion filmpjes, dan kom je er een hoop tegen. Maar die zijn zeker niet allemaal van dit niveau.

Alhoewel dit misschien ook weer ligt aan de definitie van het woord professional. Want wanneer ben je tegenwoordig een professional en wanneer ben je een ammateur?

Pierre
13 jaren geleden

Wikipedia: Amateur