Sketchcasting – #2

 Gepubliceerd door om 06:56  Leertechnologie
aug 142007
 

Er kwamen aardig wat reacties op het bericht van gisteren over Sketchcasting. Er blijken voor digitale schoolborden de nodige tools meegeleverd te worden die het opnemen van zo’n Sketchcast eenvoudiger zou moeten maken. Ik heb helaas nog geen toegang tot het digitaal schoolbord dat bij ons in het gebouw komt te hangen. De schilders waren nog niet helemaal klaar in die ruimte, maar dat komt nog wel.

Variaties
Willem Karssenberg ging zelf aan de slag met en plaatste mijn eerste en laatste sketchcast en Toch nog een sketchcast! online. Hij probeert daarbij een aantal toepassingen en applicaties uit. Niet de Sketchcasts zoals ze in het eerste bericht beschreven werden, maar ik denk wel dat ze daarom juist benadrukken wat er een sterk punt aan is: Willem gebruikte gewoon wat voorhanden was om zijn boodschap en uitleg online te krijgen en veel betere resultaten dan dat hij zelf vond (ik vond het eerste filmpje met audio prima te volgen’

Bereikbaar
Met een groeiend aantal tools online en offline en dus mensen die toegang hebben tot een of andere manier van online plaatsen van hun boodschap verwacht ik gewoon dat het aantal mensen dat een werkwijze/methode kan vinden die bij hen past toeneemt. En dat is veel beter dan het, heel mooie maar voor de meesten van ons niet na te maken, filmpje dat ik in dit bericht geplakt heb. Het is een combinatie van tekenen en stop-motion. Niet de fiets waar je het op moet leren en dat kan ik me bij Sketchcasting in al zijn variaties wél voorstellen.

Ik zoek een Fax! – #3

 Gepubliceerd door om 06:45  Test en Co
aug 142007
 

De informatie rond het fax via internet en vanuit Windows XP waar ik afgelopen zaterdag over schreef, blijft en bleef nog even binnen komen.

Faxen naar België
Ik kreeg een 070-faxnummer door vanuit België. Dat is het Belgisch equivalent van onze 084-nummers.
Een fax versturen naar dat nummer lukte bij mij niet via de combinatie Windows XP + Voipdiscount. Het lukte wél vanuit PamFax en daarmee is dat het eerste voorbeeld van een setup die ik maar met een van beide opties kan bereiken.

Duur alternatief voor goedkoper bellen
Op Telecomwereld verscheen het volgende bericht:

“XS4ALL biedt vanaf heden ook normale regionale telefoonnummers aan voor bellen via internet. Dat is een mooi alternatief voor de twee gratis 087-nummers die klanten reeds kunnen aanvragen.”

(bron)

Dat nummer moet echter 5 euro per maand gaan kosten. Dat is belachelijk duur aangezien het dezelfde functionaliteit biedt als het nummer dat ik bij de EduKast Voicemaillijn gebruik en bij BudgetPhone online voor 10 euro per jaar gekocht kan worden.
(NB: ik ben gewoon klant bij hen en krijg niet voor dit vrijblijvend advies betaald!)

Nog meer duur bellen
In de aflevering van de EduKast van afgelopen zondag (nummer 237) vraag ik of jullie willen uitzoeken wat het jullie kost om naar mijn werk-nummer (0877-879369) te bellen en dan dat aan mij door te geven.

Zo, genoeg gefaxt voorlopig.

 Reacties uitgeschakeld voor Ik zoek een Fax! – #3  Tags: