Ik zoek een Fax! – #3

De informatie rond het fax via internet en vanuit Windows XP waar ik afgelopen zaterdag over schreef, blijft en bleef nog even binnen komen.

Faxen naar België
Ik kreeg een 070-faxnummer door vanuit België. Dat is het Belgisch equivalent van onze 084-nummers.
Een fax versturen naar dat nummer lukte bij mij niet via de combinatie Windows XP + Voipdiscount. Het lukte wél vanuit PamFax en daarmee is dat het eerste voorbeeld van een setup die ik maar met een van beide opties kan bereiken.

Duur alternatief voor goedkoper bellen
Op Telecomwereld verscheen het volgende bericht:

“XS4ALL biedt vanaf heden ook normale regionale telefoonnummers aan voor bellen via internet. Dat is een mooi alternatief voor de twee gratis 087-nummers die klanten reeds kunnen aanvragen.”

(bron)

Dat nummer moet echter 5 euro per maand gaan kosten. Dat is belachelijk duur aangezien het dezelfde functionaliteit biedt als het nummer dat ik bij de EduKast Voicemaillijn gebruik en bij BudgetPhone online voor 10 euro per jaar gekocht kan worden.
(NB: ik ben gewoon klant bij hen en krijg niet voor dit vrijblijvend advies betaald!)

Nog meer duur bellen
In de aflevering van de EduKast van afgelopen zondag (nummer 237) vraag ik of jullie willen uitzoeken wat het jullie kost om naar mijn werk-nummer (0877-879369) te bellen en dan dat aan mij door te geven.

Zo, genoeg gefaxt voorlopig.