Dreamhost heeft het druk

 Gepubliceerd door om 21:34  Algemeen
aug 152007
 

Als je dit bericht ziet, zijn de problemen ofwel opgelost, of je hebt mazzel. Maar het hele DreamHost netwerk heeft ernstige problemen op het moment.
Zie ook deze statusmelding.

Nou ja, hun eigen website ligt er ook uit, is wel zo eerlijk. Excuus voor het ongemak, ze werken er ongetwijfeld hard aan.

[22:51] Hmm, de dreamhoststatus.com website (speciaal hiervoor in gebruik) had problemen met zijn database en is nu vervangen door een pagina met de tekst “DreamHost is currently experiencing network outages. We are tracking down the cause of this problem and will update you as soon as possible. Check this page for updates.“. De site hier is niet heel snel, maar lijkt te werken. Het beheerpaneel van Dreamhost heeft nog problemen met laden, FTP werkt wel. Geen updates hier meer vanavond, morgen weer een nieuwe dag. Dat staat er vast ook wel weer een update bij Dreamhost online.

 Reacties uitgeschakeld voor Dreamhost heeft het druk  Tags:

Open Source in het curriculum

 Gepubliceerd door om 16:34  Onderwijs
aug 152007
 

ICT-studenten in het hoger onderwijs krijgen weinig mee van Open Standaarden en van Open Source Software, blijkt uit onderzoek van de stichting Holland Open. Driekwart van de studenten zegt dat hen niets wordt geleerd over Open Source en Open Standaarden. Media Plaza organiseert rond dit onderwerp aan aantal workshops gericht op het onderwijs:

“Media Plaza organiseert op woensdag 3 oktober 2007 van 13.00 tot en met 17.00 uur de workshop ‘Open Source onderwijs op het curriculum’. De workshop gaat in op de actuele ontwikkelingen van Open Source in het onderwijs en het belang om Open Source in uw curriculum op te nemen.

Thema’s die o.a. aan de orde zullen komen zijn:
* De huidige stand van zaken van Open Source in het onderwijs
* De noodzaak van Open Source in het onderwijs
* Actuele praktijksituaties, onderwijsmethodes en opleidingstrajecten
* Het SELF project (Science, Education and Learning in Freedom).

Voor wie is de workshop bedoeld?
Deze bijeenkomst is gericht op coördinatoren van ICT opleidingen (denk aan Informatica, Informatiekunde, etc.), opleidingscoördinatoren, ICT docenten en zij die inhoudelijk betrokken zijn bij het onderwijs binnen het MBO-, HBO- en WO opleidingsinstellingen en voor anderen die verantwoordelijk zijn voor het ICT onderwijsprogramma.

Deze bijeenkomst niet bedoeld voor (ICT) consultants, dienstverleners of adviseurs.”

(bron)

Meer informatie over de workshop en mogelijkheid tot aanmelden is te vinden op deze pagina. Deelname is gratis.
Eveneens gratis en op het onderwijs gericht is de workshop Open Source in het onderwijs – Linux in de leeromgeving die Mediaplaza op maandag 29 oktober 2007 organiseert. Meer informatie daarover is op deze pagina te vinden.

 Reacties uitgeschakeld voor Open Source in het curriculum  Tags:

Twittercast

 Gepubliceerd door om 07:09  VOIP
aug 152007
 
KPN Logo

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo in een SMS-cultuur verkeer, ik verstuur relatief weinig SMS-berichten en ontvang er ook niet veel. Mensen vertrouwen er meestal op dat ze me via de mail ook als ik onderweg ben beter kunnen bereiken (is ook zo). Maar soms is het natuurlijk wel handig. Zo nu ook.
SMS-Tweets
Ik heb een tijdje de SMS-notificatie optie van Twitter aan staan gehad. Grappig, want je ontvangt dan van elke tweet van iemand op je lijst een SMS-bericht. Onzin ook, want zelfs met de ongeveer 30 mensen die ik via Twitter een beetje volg is het aantal SMS-berichten veel te hoog.
Kost overigens niets, hoe Twitter voor die SMS berichten betaald is mij nog even een raadsel.

Een Twittercast?
Zou het iets zijn om de Tweets voorgelezen te laten worden en er dan naar te luisteren alsof het een live podcast is die aan je voorbij trekt?
Een Tweetcast of een Twittercast als het ware.

SMS->Audio
KPN heeft al een tijdje een optie had om SMS berichten naar een vast toestel te sturen. Als dat toestel geen SMS-mogelijkheden heeft, dan wordt het SMS-bericht automatisch voorgelezen.
Dat wilde ik dus wel eens testen. Maar natuurlijk niet zomaar via mijn eigen telefoon, want dan kon ik het resultaat niet zo gemakkelijk vastleggen en laten horen.
Dus stuurde ik SMS-berichten naar de EduKast Voicemaillijn (0493-712007). Audioberichten die daar worden achtergelaten komen namelijk automatisch als WAV-bestanden in een mailtje in mijn inbox terecht.

Hoe klinkt dat?
Het resultaat klinkt helemaal niet gek:
Klik om te luisteren: SMS2Audio
(de Flash-player kon niet met het afwijkend MP3-formaat overweg).

Ik heb het 06-nummer waarmee de SMS verstuurd werd even weggeknipt, maar dat wordt dus ook helemaal voorgelezen, terugbellen is dus gemakkelijk.

Probleem
Probleem is echter dat het niet betrouwbaar genoeg werkt. De afgelopen dagen heb ik 4 SMS berichten gestuurd naar het EduKast-nummer. Daarvan zijn er 2 nooit aangekomen en het mailtje met het bericht dat je hierboven kunt horen kwam pas 3 uur later aan.

Voor urgente berichten is het geen handige optie. Voor het ontvangen van Tweets als audiobericht eveneens niet, daarvoor voegt KPN teveel audio voor en achter het bericht toe. Maar het zou toch wel een maffe toevoeging zijn voor Twitter zijn geweest. Ook als streaming toepassing: gewoon een URL in MediaPlayer toevoegen en de stroom tweets klinkt uit de speakers van je computer.
Zou er iemand zijn die hier een business case in ziet?