De Lege Ruimte was vol !

 Gepubliceerd door om 20:56  Second Life
jun 262007
 
De Lege Ruimte

Als je snel bent dan kun je nog de tweede uitvoering van “Wachten op hem (geen Godot)” zien. Ofwel in Second Life (SLURL) en anders via de Ustream.tv stream van Willem. Ideaal is overigens om ze allebei te volgen want dan heb je ook audio vanuit de ruimte daar. Foto’s staan uiteraard op Flickr. Tijdens de eerste voorstelling zat de zaal vol met zo’n 35 avatars, daarom wordt de voorstelling nog een tweede keer opgevoerd.

[update] Willem Karssenberg, die in RL aanwezig was heeft zijn foto’s inmiddels ook online staan.

Nu ook op LOREnet.nl

 Gepubliceerd door om 06:57  Leertechnologie
jun 262007
 
lorenet - Klik voor grotere versie

De LOREnet-harvester heeft zijn werk gedaan en heeft de metadata van de packages die mijn script maakt uit Natschool gehaald (het enige wat ik hoefde te doen was ze daar naar toe uploaden) en ze zijn er zichtbaar. Omdat het script automatisch een trefwoord invoert in het package (respectievelijk slideshare, flickr, youtube) zijn de packages ook gemakkelijk op brontype te vinden zonder verder afhankelijk te zijn van ingebouwde indelingen in een portal als LOREnet. En dat betekent dat je met de ingebouwde RSS-functionaliteiten van de portal ook “gewoon” een RSS-feed voor Slideshare presentaties via LORenet.nl kunt nemen.
Dingen voor de TODO-lijst:
* ik ben niet zo tevreden over mijn beslissing om in de omschrijving van de packages steeds toe te voegen “Package of…”, dat ga ik dus aanpassen.
* de YouTube ondersteuning was relatief weinig werk, die zit er nu dus ook al in, maar ik zag bij een van de packages die ik gemaakt had dat de description in de metadata van de HTML-code ‘stuk’ was. Nog wat tweaken links en rechts dus.

Weblog Zonder Haast stopt er mee!

 Gepubliceerd door om 06:44  Internet
jun 262007
 
“En dat is direct een mooie aanleiding om een punt zetten achter dik vijf jaar weblogzonderhaast.nl. Het waren vijf mooie jaren, maar in het leven moet je nu eenmaal keuzes maken. Over deze heb ik lang nagedacht, maar de enige juiste keuze is uiteindelijk dan toch altijd de keuze voor mezelf.”

(bron)

Gerard Bierens stopt met weblogzonderhaast.nl. Na ruim vijf jaar op die plek gaat hij op zoek naar wat anders, beters…geen slakjes meer dus in de screenshots van Gerard met ingang van vandaag.

 Reacties uitgeschakeld voor Weblog Zonder Haast stopt er mee!  Tags: