MrMovie.nl – nu ook via Skype

 Gepubliceerd door om 22:30  Film en Boek
mei 292007
 
mrmoviepuntnl - Klik voor grotere versie

Ik kreeg vandaag een mailtje van Lucas van der Molen waarin hij verwees naar dit bericht waarin ik schreef over mijn ervaringen met bots in Skype. Lucas mailde dat MrMovie.nl op dit moment bezig was met het afronden van hun Skype bot. Ik hoefde alleen maar mrmovie.nl als Skype gebruiker toe te voegen. Dat heb ik gedaan en ik moet zeggen de bot is op het moment nog lekker snel. Dat kan natuurlijk zijn omdat er nog geen of nauwelijks gebruikers zijn, maar als ze deze performance weten te handhaven, dan vind ik het een goed werkende bot. Nou weet ik dat niet iedereen het nut inziet van zo’n bot. Kan ik me best iets bij voorstellen. Maar zolang hij alleen een regeltje is in Skype op het moment dat ik hem niet gebruik en er direct is als ik hem wel nodig heb (en hij onthoudt bijvoorbeeld welke stad ik het laatst opgevraagd heb), dan mag hij voorlopig blijven.

 Reacties uitgeschakeld voor MrMovie.nl – nu ook via Skype  Tags: ,
mei 292007
 

Ik ben vandaag in Nijmegen bij het Symposium van de Studievereniging Bedrijfscommunicatie van de Radboud Universiteit Nijmegen. Thema van dit jaar is Social Software. Ik verzorg de inleidende sessie. Het presentatiebestand staat al op Slideshare en is ook als PDF te downloaden. De PowerPoint zelf is wat groot, zeker met videobestanden.
Geen idee of er draadloos netwerk is vandaag.

 Reacties uitgeschakeld voor Symposium Babylon 2007 over Social Software  Tags:

Sizer: klein maar fijn

 Gepubliceerd door om 05:49  Screencast
mei 292007
 
Sizer - Klik voor grotere versie

Via een tweet van Betsy Weber kwam ik bij deze Duitstalige website van PowerPoint-TV met een verwijzing naar een serie, eveneens in het Duits, bij Techsmith van 20 video’s over Camtasia Studio in 20 dagen. Het derde filmpje in die serie gaat over een programma genaamd Sizer. En dat is een heel handig klein tooltje wat mij waarschijnlijk veel werk gaat besparen bij het opnemen van screencasts. Het doet één ding: als je het programma installeert en opstart als je een screencast gaat maken, dan kun je op de balk van elk willekeurig venster dat open staat klikken en het venstere resizen naar een vooraf ingestelde afmeting. En dat is handig omdat ik meestal screencasts niet van een volledig scherm maak, maar met een afmeting van 640×480. Daarbij stelde ik nu altijd eerst het capture gebied in Camtasia in en maakte de vensters dan handmatig even groot als dat gebied, maar dit gaat natuurlijk veel sneller. Je kunt eenvoudig eigen afmetingen toevoegen als die er nog niet bij staan.
Het programma is gratis, en helaas voor de Vista-gebruikers nog niet aangepast voor Vista. Sizer is overigens gewoon Engelstalig.