Video’s CWIS-NL 27 maart 2007

 Gepubliceerd door om 22:03  Media
mrt 292007
 
cwis_nl - Klik voor grotere versie

Kijk zo hoort het: de video’s van de CWIS-NL bijeenkomst van afgelopen dinsdag, staan al online. Je kunt de links vinden in de programmapagina. Helaas is er geen video beschikbaar van de eerste presentatie. Maar voor de mensen die Willem of Harald niet goed online hebben kunnen volgen omdat ’s ochtends de audio in de livefeed niet optimaal was: de kwaliteit van de opnames die nu online staan is prima!

 Reacties uitgeschakeld voor Video’s CWIS-NL 27 maart 2007  Tags:

The Bazaar

 Gepubliceerd door om 05:38  Leertechnologie
mrt 292007
 
Buttons
“The Bazaar is a community portal for people who want to use, exchange and share Open Source Software and resources to support learning. Exchanging materials, networking with others and testing all kinds of Open Source Software tools and applications can be done through the forum, the wikis and the blogsystem, but also via the Stalls which are put on to the Bazaar website. Register yourself to the Bazaar and request your own Stall for a project, tool or application.
For instance: anything which is helping you as a teacher to better your learning materials might be of some help to others as well.
Click here to go to the Bazaar project Stall, including our Blogs and bi-weekly podcasts.”

(bron)

Er is niet veel nodig om mij een bericht te laten schrijven over een interessante website. Maar als je me dan ook nog gaat paaien met CC-buttons, zoals Ineke Lam deed na mijn presentatie tijdens de CWIS-NL conferentie, dan ben ik natuurlijk al helemaal snel verkocht.
Er zijn nog niet zoveel “stalls“, maar als je de EduKast ook maar een beetje de moeite waard vind, dan moet je in ieder geval de podcast Sounds of the Bazaar (ik zit nu naar aflevering #10 te luisteren) door Graham Attwell eens beluisteren. Helaas geen RSS-feed met enclosures (wel een gewone RSS-feed uiteraard) dus je moet hem even handmatig downloaden of in je browser beluisteren. Als je het al niet voor de inhoud doet, dan toch zeker voor het heerlijk Britse accent.

mrt 292007
 
teleforum - Klik voor grotere versie

Ik was gisteren als reviewer aanwezig bij een bijeenkomst van het project Verbreding Teleforum (zie voor meer informatie over wat een Teleforum is deze website). Tijdens de bijeenkomst werden een aantal interessante deelprojecten gepresenteerd. Een daarvan was een project bij de Masteropleiding Actief Leren van de OUNL. Als onderdeel van hun activiteiten binnen het project organiseren ze een online conferentie “Learning networks in practice” van 7 t/m 11 mei 2007. De online conferentie richt zich op deelnemers aan de masteropleiding, maar ook andere geïnteresseerden worden uitgenodigd om zich aan te melden. Informatie over de sprekers staat hier online.

 Reacties uitgeschakeld voor Virtual conference “Learning networks in practice”  Tags: