mrt 152007
 
“Ouders denken wel dat hun kinderen vaardiger zijn op de computer dan zijzelf, maar als het gaat om de moeilijker taken blijken vaders hierin beter te zijn dan hun zonen. Dit staat in een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), gemaakt in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.”

(bron)

En daar hebben ze een onderzoek van het SCP voor nodig? 8)

Machinima als videoblog

 Gepubliceerd door om 06:49  Second Life
mrt 152007
 
Grid Review - Klik voor grotere versie

Ik ben er nog niet helemaal uit waarom ik dit bericht wil schrijven. En daarom schrijf ik het. Afgelopen week kwam ik via MarkNext bij Gridreview en via Crossmedia Forum bij het verhaal over Molotov Alva. Twee videoblogs gemaakt in Second Life. En ik krijg mijn vinger niet achter de reden waarom ik ze nou zo speciaal vind. Machinima gemaakt met Second Life is zeker niet nieuw, Youtube staat er vol mee. Machinima van hoge kwaliteit heb ik ook al eerder gezien, kijk bijvoorbeeld naar Silver Bells and Golden Spurs. Machinima door bedrijven idem. Ik weet het dus nog niet. Misschien is het omdat ik het videoblogs noem (zo voelen ze)? Waar zit precies dat verschil tussen een filmpje en iets wat ik wil volgen en toevoeg in iTunes (in het geval van Gridreview want Molotov Alva heeft niet eens een RSS-feed)?

WiFi tijdens congressen en evenementen

 Gepubliceerd door om 06:36  Internet
mrt 152007
 
“throughout the Interactive festival, a common complaint heard everywhere around the Austin Convention Center was that the Wi-Fi sucks. And it just got worse as the event proceeded and more people showed up and jammed the network.”

(bron)

Het is bekend probleem. Ik weet dat we er in Berlijn bij Online Educa last van hadden (en dat waren dan niet eens allemaal laptop gebruikende geeks), ook Le Web (wel allemaal laptop gebruikers) schijnt er last van gehad te hebben. De CeBIT zal het probleem niet hebben. De (grote) stands hebben allemaal een dikke vaste kabelverbinding en zorgen dan zelf indien gewenst voor WiFi en de hoge prijs op de publieke WiFi in de hallen zal er waarschijnlijk wel voor zorgen dat ze daar het gebruik aan kunnen.
In de reactie op het bericht werd aangegeven dat het natuurlijk ook niet gemakkelijk is voor hotels en conferentiecentra om het nu voor dit soort grote evenementen met zware belasting zomaar goed te krijgen. Daar moet je dan wel de mensen voor in huis hebben die snappen hoe je zo’n netwerk moet aanleggen. Dat is lijkt me inderdaad meer dan het ophangen van wat access points.
Hoe dan ook, de gebruikers gaan het meer en meer verlangen en het duurt niet lang meer voordat ze het eisen. En dan zal het er moeten zijn.