WiFi tijdens congressen en evenementen

 Gepubliceerd door om 06:36  Internet
mrt 152007
 
“throughout the Interactive festival, a common complaint heard everywhere around the Austin Convention Center was that the Wi-Fi sucks. And it just got worse as the event proceeded and more people showed up and jammed the network.”

(bron)

Het is bekend probleem. Ik weet dat we er in Berlijn bij Online Educa last van hadden (en dat waren dan niet eens allemaal laptop gebruikende geeks), ook Le Web (wel allemaal laptop gebruikers) schijnt er last van gehad te hebben. De CeBIT zal het probleem niet hebben. De (grote) stands hebben allemaal een dikke vaste kabelverbinding en zorgen dan zelf indien gewenst voor WiFi en de hoge prijs op de publieke WiFi in de hallen zal er waarschijnlijk wel voor zorgen dat ze daar het gebruik aan kunnen.
In de reactie op het bericht werd aangegeven dat het natuurlijk ook niet gemakkelijk is voor hotels en conferentiecentra om het nu voor dit soort grote evenementen met zware belasting zomaar goed te krijgen. Daar moet je dan wel de mensen voor in huis hebben die snappen hoe je zo’n netwerk moet aanleggen. Dat is lijkt me inderdaad meer dan het ophangen van wat access points.
Hoe dan ook, de gebruikers gaan het meer en meer verlangen en het duurt niet lang meer voordat ze het eisen. En dan zal het er moeten zijn.

0 0 stem
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Wytze Koopal
Wytze Koopal
13 jaren geleden

Op de Sakai conferenties is het ALTIJD perfect geregeld, en GRATIS. Dit wordt verzorgd door een Nederlands bedrijf, waarvan ik de naam helaas vergeten ben. Dat laten we dus ook niet over aan het conferentiehotel. De volgende conferentie is overigens in Amsterdam, zie http://www.sakaiproject.org.