Ict op school KOOPwijzer #1

“Ict op school introduceert de KOOPWijzer. In de Ict op school KOOPwijzer verschijnen productvergelijkingen die speciaal voor het onderwijs worden uitgevoerd. Op het ogenblik worden anti-virussoftware-pakketten en digitale schoolborden vergeleken.”

(bron)

Zette ik vorige week nog vraagtekens bij de logica achter SURFSPOT TV, bij de Ict op school KOOPwijzer ligt dat wat moeilijker. Ict op school beschrijft zichzelf als “het cluster belangenbehartiging van Kennisnet Ict op school”. Op de pagina geven ze zelf aan dat uit onderzoek is gebleken dat: “Meer dan 75% van de scholen vindt het (zeer) belangrijk dat Ict op school hun ict-belangen behartigt en informatie geeft over kiezen en kopen van ict-producten.”
Verder geven ze aan dat ze onderwijsspecifieke tests zelf uitvoeren en andere tests inkopen en ze dan gratis online beschikbaar stellen. Op zich klinkt dat dus wel logisch. Daarom zijn ze dus niet van plan een concurrent van PCM of Computer!Totaal te worden, want daar zul je niet zo snel op het onderwijs gerichte tests tegen komen. Ze zouden wel in het vaarwater van Vives terecht kunnen komen.

Hoe lang zou het nog duren voordat Ict op school ook de stap neemt om dan zelf als tussenpersoon (met uiteraard korting voor de doelgroep) bij de verkoop van goed geteste producten op te treden?

0 0 stem
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
13 jaren geleden

Ach, ik denk dat ze hoe dan ook een stuk onpartijdiger of zo je wilt belangelozer zullen zijn dan Vives. veel van de artikelen in Vives vind ik verdacht veel op advertorials lijken. ICT op School maakt onderdeel uit van Kennisnet en wordt betaald door het Ministerie van Onderwijs. Ze zullen hun vingers niet mógen branden aan enige vorm van belangenverstrengeling. Aan de andere kant, wat doen SLIM en SLB diensten? Toch ook korting bedingen…
Kortom, ik denk dat "we" hier als onderwijs alleen maar ons voordeel mee kunnen doen!

Loukie
Loukie
13 jaren geleden

Hierbij een reactie op de vraag: Hoe lang zou het nog duren voordat Ict op school ook de stap neemt om dan zelf als tussenpersoon (met uiteraard korting voor de doelgroep) bij de verkoop van goed geteste producten op te treden?"

Heel lang! We gaan dat namelijk niet doen omdat we dat niet bij onze taak en werkwijze vinden passen. Hoop dat ik je gerust heb kunnen stellen.
Loukie Levert Kennisnet Ict op school

Pierre
13 jaren geleden

Ik snap dat je de laatste alinea (met mijn vraag) kunt lezen alsof ik dat een slecht idee zou vinden, maar eerlijk is eerlijk: ik wist/weet nog niet óf ik het een goede of slechte move zou vinden.

Zolang jullie je onpartijdigheid kunnen bewaren (geen extra positieve test voor een product waar je korting op kunt geven) dan denk ik dat "wij" (ik ben formeel natuurlijk geen doelgroep) daar alleen maar profijt van kunnen hebben.

(enne, zeg nooit nooit ;-))