Opleuken

“Volgens de Reclame Code Comissie (RCC) bedient de Hogeschool van Amsterdam zich van misleidende reclame. Door een opleiding Fashion & Branding op zijn website aan te prijzen, maar eigenlijk is dat een studeerinrichting van technische commerciële confectiekunde, meldt de Volkskrant vandaag.”

(bron)

Heerlijk, hoe soms één woord al mijn nekharen de lucht in kan krijgen (maar ja, het is natuurlijk een blog over de reclame wereld, dus die weten hoe dat moet! ;-)). In een reactie van de Hogeschool van Amsterdam verderop in het bericht wordt gezegd dat de Reclame Code Commissie (RCC) niet bevoegd is omdat onderwijsinstellingen niet zijn aangesloten. Waarom zijn ze (we) dat niet? Want als opleuken de norm gaat worden, dan hebben we wel een RCC nodig die in de gaten houdt wanneer er sprake is van misleiding en wanneer slechts van opleuken.