Ict op school KOOPwijzer #1

 Gepubliceerd door om 21:49  Onderwijs
mrt 122007
 
“Ict op school introduceert de KOOPWijzer. In de Ict op school KOOPwijzer verschijnen productvergelijkingen die speciaal voor het onderwijs worden uitgevoerd. Op het ogenblik worden anti-virussoftware-pakketten en digitale schoolborden vergeleken.”

(bron)

Zette ik vorige week nog vraagtekens bij de logica achter SURFSPOT TV, bij de Ict op school KOOPwijzer ligt dat wat moeilijker. Ict op school beschrijft zichzelf als “het cluster belangenbehartiging van Kennisnet Ict op school”. Op de pagina geven ze zelf aan dat uit onderzoek is gebleken dat: “Meer dan 75% van de scholen vindt het (zeer) belangrijk dat Ict op school hun ict-belangen behartigt en informatie geeft over kiezen en kopen van ict-producten.”
Verder geven ze aan dat ze onderwijsspecifieke tests zelf uitvoeren en andere tests inkopen en ze dan gratis online beschikbaar stellen. Op zich klinkt dat dus wel logisch. Daarom zijn ze dus niet van plan een concurrent van PCM of Computer!Totaal te worden, want daar zul je niet zo snel op het onderwijs gerichte tests tegen komen. Ze zouden wel in het vaarwater van Vives terecht kunnen komen.

Hoe lang zou het nog duren voordat Ict op school ook de stap neemt om dan zelf als tussenpersoon (met uiteraard korting voor de doelgroep) bij de verkoop van goed geteste producten op te treden?

Opleuken

 Gepubliceerd door om 21:27  Onderwijs
mrt 122007
 
“Volgens de Reclame Code Comissie (RCC) bedient de Hogeschool van Amsterdam zich van misleidende reclame. Door een opleiding Fashion & Branding op zijn website aan te prijzen, maar eigenlijk is dat een studeerinrichting van technische commerciële confectiekunde, meldt de Volkskrant vandaag.”

(bron)

Heerlijk, hoe soms één woord al mijn nekharen de lucht in kan krijgen (maar ja, het is natuurlijk een blog over de reclame wereld, dus die weten hoe dat moet! ;-)). In een reactie van de Hogeschool van Amsterdam verderop in het bericht wordt gezegd dat de Reclame Code Commissie (RCC) niet bevoegd is omdat onderwijsinstellingen niet zijn aangesloten. Waarom zijn ze (we) dat niet? Want als opleuken de norm gaat worden, dan hebben we wel een RCC nodig die in de gaten houdt wanneer er sprake is van misleiding en wanneer slechts van opleuken.

 Reacties uitgeschakeld voor Opleuken  Tags: