800+

Ik begon met het “rapporteren” van mijlpalen wat betreft RSS-abonnees in oktober 2006 toen de grens van 500 gepasseerd werd. In februari 2007 schreef ik nog over meer dan 600 RSS-abonnees. De grens van 700 heb ik onvermeld gelaten, dat viel ongeveer samen met het opnemen van de Google Reader statistieken, maar na een paar keer doorbreken van de 800 RSS-abonnees toch maar weer eens een nieuwe grafiek.

RSS 800+ - Klik voor grotere versie

Het groeitempo zou eng zijn als het echte lezers zouden zijn. Op deze manier doorbreek ik de grens van 1.000 nog net voor de vijfde verjaardag van dit blog. Maar aangezien het aantal pageviews zoals door Onestat gerapporteerd niet zo heel veel hoger ligt als vorig jaar, toen gemiddeld 900 per dag over het hele jaar genomen, nu zo’n 1200 per dag, geloof ik niet in een ruime verdubbeling van het aantal lezers sinds vorig jaar.
Ik blijf er dus bij dat het een toename in de ruis bij Feedburner is. Herkend iemand dit beeld van sterke groei in RSS-abonnees die niet direct ondersteund wordt door een vergelijkbare toename van pageviews en/of reacties?

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Wilfred Rubens
15 jaren geleden

Dag Pierre,

Ja, herkenbaar. Heb ik ook. Maar is het niet zo dat de pageviews alleen worden geteld als mensen vanuit hun feedreader doorklikken? Terwijl menig subscriber wellicht de berichten alleen via de feed reader leest (zonder door te klikken).

Marc
15 jaren geleden

Pierre, dat zijn toch 2 verschillende dingen? Ik heb trouwens hetzelfde beeld (bijna een verdubbeling van de Feedburner-abbo’s met een nagenoeg gelijkblijvend aantal views), maar je kunt daar in principe niet uit afleiden dat het aantal RSS-abonnees ‘ruis’ is.

Ik geloof eerder dat steeds meer mensen (uit tijdgebrek) alleen nog maar feeds lezen en slechts naar de blog komen als ze ook willen reageren. Uiteraard blijft er ook een grote groep bezoekers bestaan die via de zoekmachines binnenkomt en vaak helemaal geen RSS gebruikt.

Pierre
15 jaren geleden

@Marc: het zijn twee verschillende meeteenheden, dat ben ik met je eens. Maar als het aandeel "uitsluitend via RSS-lezers" zou toenemen, dan zou ik juist een sterkere groei van de abonnees voor de feed met volledige berichten verwachten.

Via wat Googlen kwam ik uiteindelijk bij dit bericht terecht waar een inschatting gemaakt wordt van het percentage "echte" lezers. Ik zou natuurlijk eens een tijdje de betaalde versie van Feedburner kunnen nemen om te zien of de informatie over "reach" iets oplevert.