800+

 Gepubliceerd door om 18:41  Persoonlijk
mrt 112007
 

Ik begon met het “rapporteren” van mijlpalen wat betreft RSS-abonnees in oktober 2006 toen de grens van 500 gepasseerd werd. In februari 2007 schreef ik nog over meer dan 600 RSS-abonnees. De grens van 700 heb ik onvermeld gelaten, dat viel ongeveer samen met het opnemen van de Google Reader statistieken, maar na een paar keer doorbreken van de 800 RSS-abonnees toch maar weer eens een nieuwe grafiek.

RSS 800+ - Klik voor grotere versie

Het groeitempo zou eng zijn als het echte lezers zouden zijn. Op deze manier doorbreek ik de grens van 1.000 nog net voor de vijfde verjaardag van dit blog. Maar aangezien het aantal pageviews zoals door Onestat gerapporteerd niet zo heel veel hoger ligt als vorig jaar, toen gemiddeld 900 per dag over het hele jaar genomen, nu zo’n 1200 per dag, geloof ik niet in een ruime verdubbeling van het aantal lezers sinds vorig jaar.
Ik blijf er dus bij dat het een toename in de ruis bij Feedburner is. Herkend iemand dit beeld van sterke groei in RSS-abonnees die niet direct ondersteund wordt door een vergelijkbare toename van pageviews en/of reacties?

Y2K7 #2

 Gepubliceerd door om 17:33  Algemeen
mrt 112007
 

De zomertijd in de VS is ingegaan. Ik heb nog geen meldingen gezien dat het mis gegaan is, ondanks de hooggespannen verwachtingen.
Wat ik me echter niet gerealiseerd had was dat mijn hostingprovider de tijd op de servers eveneens vannacht aan de zomertijd had aangepast. En dus leken de berichten opeens een uur in de toekomst geplaatst te worden.
Het verschil tussen de server en de tijd in Nederland is nu namelijk “maar” 8 uur in plaats van de gebruikelijke 9 uur.
Als Nederland naar de zomertijd overschakelt moet ik dat verschil weer terugzetten naar 9 uur om er voor te zorgen dat de berichten met de juiste tijd worden weergegeven.

 Reacties uitgeschakeld voor Y2K7 #2  Tags:

The Search

 Gepubliceerd door om 17:19  Film en Boek
mrt 112007
 

The Search John Battelle The Search
The Search van John Battelle is zo’n boek dat absoluut een plekje op je lijst van “must read” boeken verdiend. Tenminste als je ook maar iets te maken hebt met of wilt begrijpen van het World Wide Web. En als je betrokken bent bij of verantwoordelijk voor het ontwerpen van een zoekmachine of portal, dan is het al helemaal verplicht leesmateriaal.
De vorm en kleur van de letters op de cover doen vermoeden dat het een boek over Google is. Dat is niet helemaal waar. Natuurlijk, in een boek over “zoeken op het world wide web” speelt Google vanzelfsprekend een belangrijke rol. Maar de auteur slaagt volgens mij goed genoeg in zijn doel om het verhaal breder te trekken. Dus ook aandacht voor Altavista, Goto.com (later Overture voordat het door Yahoo! opgeslokt werd), Yahoo! en het semantische web.