The Search

The Search John Battelle The Search
The Search van John Battelle is zo’n boek dat absoluut een plekje op je lijst van “must read” boeken verdiend. Tenminste als je ook maar iets te maken hebt met of wilt begrijpen van het World Wide Web. En als je betrokken bent bij of verantwoordelijk voor het ontwerpen van een zoekmachine of portal, dan is het al helemaal verplicht leesmateriaal.
De vorm en kleur van de letters op de cover doen vermoeden dat het een boek over Google is. Dat is niet helemaal waar. Natuurlijk, in een boek over “zoeken op het world wide web” speelt Google vanzelfsprekend een belangrijke rol. Maar de auteur slaagt volgens mij goed genoeg in zijn doel om het verhaal breder te trekken. Dus ook aandacht voor Altavista, Goto.com (later Overture voordat het door Yahoo! opgeslokt werd), Yahoo! en het semantische web.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Marcel de Ruiter
15 jaren geleden

Hi Pierre,

Ik moet je zeggen dat ik enorm genoten heb van dit boek. Ik ben er zelfs voor de tweede keer aan begonnen. Wat ik met name zo leuk vind, is dat een tijdperk besproken wordt, waarin ik zelf met het internet in aanraking kwam, maar me helemaal niet bewust was van al die zaken die Battelle beschrijft.

Gr,
Marcel