Google Reader jump

RSS Data - Klik voor grotere versie

Het Google Operating System-blog verwijst naar het effect van de update in de manier waarin Google RSS-feed ophaalt voor Google Reader en de Google persoonlijke startpagina. Sinds gisteren wordt bij het ophalen namelijk aangegeven namens hoeveel abonnees dat gebeurt. Bloglines deed dat al lang, maar in de statistieken van bijvoorbeeld Feedburner werd Google standaard als 1 abonnee geteld zolang die informatie ontbrak. Het gevolg voor de meeste Feedburner-gebruikers zal dan ook zijn dat er vandaag een (aanzienlijke) stijging van het aantal abonnees in Feedburner zichtbaar zal zijn.
In mijn geval steeg de Google Feedfetcher naar de tweede plek, niet ver achter Bloglines.
Echte lezers
Wat ik overigens een heel relevante opmerking in dit bericht vond is dat Yahoo blijkbaar alleen “active subscribers” in de laatste 30 dagen laat zien.
Met het grote aandeel online feedreaders in mijn resultaten zou ik dat wel een heel handige verbetering vinden. Want een Bloglines abonnee die nooit meer inlogt telt nu nog gewoon net zo hard mee in de getallen als een Bloglines abonnee die elke dag zijn/haar berichten leest.
Want gezien de jumps in de cijfers die Feedburner voor dit weblog rapporteert kan ik alleen maar concluderen dat de hoeveelheid ruis relatief gezien aan het toenemen is.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Florine
15 jaren geleden

Aha! Mijn ‘feed stats’ van wordpress vertoonden ook al zo’n rare sprong… (van een factor 4!) En nu begrijp ik dus waarom. :-)