KPN Mine v.s. UPC Digital / Chello

 Gepubliceerd door om 17:57  Media
feb 172007
 

Mine v.s UPC - Klik voor grotere versie Op het Crossmedialog wordt verwezen naar het (stilletjes) beschikbaar komen van Mine van KPN, de TV-optie van KPN via ADSL. Natuurlijk heb ik de demo op de website van KPN even bekeken en het lijkt natuurlijk wel heel erg op UPC Digital. Dus wilde ik wel eens weten waar de verschillen zaten en vooral ook wat me dit nu zou hebben gekost, want dat werd niet direct duidelijk bij een eerst blik op de KPN-pagina’s. Lees verder….

Google Reader jump

 Gepubliceerd door om 14:29  Internet
feb 172007
 
RSS Data - Klik voor grotere versie

Het Google Operating System-blog verwijst naar het effect van de update in de manier waarin Google RSS-feed ophaalt voor Google Reader en de Google persoonlijke startpagina. Sinds gisteren wordt bij het ophalen namelijk aangegeven namens hoeveel abonnees dat gebeurt. Bloglines deed dat al lang, maar in de statistieken van bijvoorbeeld Feedburner werd Google standaard als 1 abonnee geteld zolang die informatie ontbrak. Het gevolg voor de meeste Feedburner-gebruikers zal dan ook zijn dat er vandaag een (aanzienlijke) stijging van het aantal abonnees in Feedburner zichtbaar zal zijn.
In mijn geval steeg de Google Feedfetcher naar de tweede plek, niet ver achter Bloglines.
Echte lezers
Wat ik overigens een heel relevante opmerking in dit bericht vond is dat Yahoo blijkbaar alleen “active subscribers” in de laatste 30 dagen laat zien.
Met het grote aandeel online feedreaders in mijn resultaten zou ik dat wel een heel handige verbetering vinden. Want een Bloglines abonnee die nooit meer inlogt telt nu nog gewoon net zo hard mee in de getallen als een Bloglines abonnee die elke dag zijn/haar berichten leest.
Want gezien de jumps in de cijfers die Feedburner voor dit weblog rapporteert kan ik alleen maar concluderen dat de hoeveelheid ruis relatief gezien aan het toenemen is.