Toch niet alléén op één

“Digitale filmzender Film1 ziet zich gedwongen een 10-daagse gratis kijkperiode voor digitale TV-abonnees in te trekken. In de afgelopen weken hebben digitale TV-zenders Film1 en Sport1 ter gelegenheid van het eenjarig bestaan van 16 t/m 26 februari een gratis kijkperiode aangeboden. Naar aanleiding van dit aanbod is Film1 er door de filmstudios op gewezen dat deze promotionele actie inbreuk zou maken op de rechten van enkele commerciële zenders. Na uitvoerig beraad heeft Film1 moeten besluiten de gratis kijkperiode in te trekken. De zender betreurt dit ten zeerste, voor zowel consumenten als voor de kabel- en satellietdistributeurs die aan deze actie mee hebben gedaan.”

(bron)

Een week of twee geleden kreeg ik een brief van UPC waarin werd aangekondigd dat ze speciaal voor UPC Digital TV abonnees een leuke verrassing hadden: 10 dagen gratis kennismaken met Film1 en Sport1. Normaal kost dat 19,99 per maand, een bedrag dat ik er never nooit niet voor over zou hebben, maar nu zouden de kanalen gratis beschikbaar zijn. Vanochtend leek dat ook te zijn gebeurt. En mooier nog: ze bleken op te nemen op de PVR. Ik heb toen meteen voor de hele week de opnamefunctie volgepland, met 65 uur ruimte op de harde schijf wil dat wel lukken en dat wat er aan interessante films tussen zat komt natuurlijk nooit op de tijd dat je zou willen kijken.
Maar helaas, toen ik een enthousiast bericht wilde maken over het kunnen opnemen en wilde vragen hoe het zou moeten kunnen dat een aantal van de films in High Definition zouden worden aangeboden (zonder speciale decoder?) kwam ik op de alleenopeen-website het persbericht tegen en bleken de kanalen inmiddels weer hun gewone vertrouwde “niet beschikbaar” scherm weer te geven.
Knudde. Nou ja, dan maar weer naar de DVD-zaak.