SURFSPOT TV

SURFSPOT TV - Klik voor grotere versie

Vandaag is SURFSPOT TV van start gegaan. Via de mail werd de start aangekondigd:

“SURFSPOT TV is een nieuw programma over ICT, innovatie en onderwijs en is alleen te bekijken via, het interactieve medium, Web TV. Je kunt de uitzending hierdoor bekijken wanneer je maar wilt en verschillende interactieve functies gebruiken. Zo kun je een vraag stellen en bij ‘Relevante informatie’ handige links & downloads vinden. Bij de ‘themaprogramma’s’ kun je films bekijken die verwant zijn met ICT-onderwerpen. De uitzending is ook te downloaden als podcast.”

Ik heb zitten kijken naar de eerste aflevering.
Techniek De techniek zat niet helemaal mee. Ik had problemen om de video in Firefox op te starten, maar via het IE-tab lukte het. De “podcast”-optie is een downloadbaar M4V-bestand, dus daarmee is het ook voor niet Windows-mediaplayer gebruikers toegankelijk. Er is helaas geen RSS-feed, maar aangezien ik voor berichtgeving over SURFSPOT.nl toch al hun nieuwsbrief ontvang (want ook daar geen RSS) neem ik aan dat ik voorlopig wel op de hoogte gehouden wordt van nieuwe afleveringen. Maar een RSS-feed in iTunes is nou eenmaal wel zo prettig.

Inhoud
De eerste aflevering is zondermeer professioneel van opzet. Goede, ervaren presentatrice, prima camerawerk, opbouw van items, interessant wat betreft inhoud. Absoluut niets op aan te merken.

Maar…
Het straalt wel “duur” uit. Ik ben benieuwd of ze dit vol gaan houden en ook met welke frequentie nieuwe afleveringen beschikbaar zullen komen.

Én ik snap niet waarom SURFSPOT TV bestaat. Voor zover ik weet is de opdracht voor SURFSPOT om ons in het hoger onderwijs goedkoop de software die door SURFDiensten in de vorm van SURFLicenties beschikbaar gesteld wordt te laten aanschaffen.
Waarom dan een TV programma via internet?
Dat zou ik verwachten bij de SURFfoundation, eventueel ook SURFnet (die hebben het een keer geprobeerd) of Kennisnet ICT op School (die hebben hun eigen audio en video podcasts).

0 0 stem
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Wytze Koopal
13 jaren geleden

Vooropgesteld: ik heb het niet gezien… Maar hoef het ook niet te zien. Ik deel je mening: wat wil SURFDiensten hiermee? Wie betaalt dit eigenlijk (wij dus… doe mij maar goedkopere licenties aub!)?
Net nu er Ă©Ă©n ‘verenigingsblad’ van de hele SURF familie komt, is er toch weer een familielid die zijn eigen gang gaat…..

Pierre
13 jaren geleden

Op zich een reden om het toch even te bekijken want de inhoud ziet er goed uit en ik kan me voorstellen dat dit ook voor de hele SURF familie een geschikt initiatief is. (SURF TV of zo)