Broadcast Machine – take 2

 Gepubliceerd door om 22:30  Internet
dec 062006
 

Na al die vernieuwde reclame voor Democracy (bijvoorbeeld hier en hier) kwam ik ook weer bij Broadcast Machine uit. Daar had ik afgelopen juni al een keer mee gespeeld, maar zonder succes. Nu toch nog maar een keer geprobeerd en warempel, het openzetten van wat poorten in mijn firewall thuis zorgden er voor dat ik wél een werkende serverconfiguratie weet te produceren. En daarom kan ik nu (als ik dat wil) .torrents aanbieden van bestanden zónder dat ik daarvoor thuis een client aan hoef te hebben staam die er voor zorgt dat er op zijn minst één seeder is.
Ik heb daarom een screencast gemaakt die het installeren en gebruik van Broadcast Machine stap voor stap uitlegt. Hij duurt 21 minuten en is in verschillende versies beschikbaar:
video WMV-versie 640×480 video M4V-versie video Pocket PC-versie Je kunt hem ook online (Flash-formaat) bekijken.

Het resultaat van de installatie kun je hier vinden en als je alleen een (legale) torrent wilt kunnen uitproberen, dan kun je deze directe link gebruiken.

Tijdverschil

 Gepubliceerd door om 22:08  Algemeen
dec 062006
 

Ook goed om in de gaten te houden bij een verandering van server: het kan zijn dat je in een andere tijdzone terecht komt. Dat is bij Dreamhost ook het geval, die zit 9 tijdzones van ons af in plaats van 1 tijdzone bij Servage.

 Reacties uitgeschakeld voor Tijdverschil  Tags:

IE6 redirect probleempje

 Gepubliceerd door om 12:41  Algemeen
dec 062006
 

Ik merk dat er een probleem is met Internet Explorer 6 en de doorverwijzing die op het moment actief is. Tenminste op de twee laptops waar ik het nu hier thuis op getest heb. Alles werkt, behalve als je http://www.gorissen.info/Pierre intypt. Dan krijg je een 404 File not Found foutmelding.
Dat is alleen als je het adres zonder / of iets anders achter “Pierre” invoert.
Dus als je http://www.gorissen.info/Pierre/ of http://www.gorissen.info/Pierre/index.php of http://ictoblog.nl/2006/12/6/moving invoert dan werkt het wel.
In Firefox 2 werkt het allemaal probleemloos, maar ik kan niet ontdekken wat ik nog in de .htaccess zou kunnen aanpassen om die 404-fout in IE6 te voorkomen.

Moving….

 Gepubliceerd door om 11:16  Algemeen
dec 062006
 

Als het goed is wordt je op het moment (tijdelijk) automatisch doorverwezen naar http://www.ictoblog.com/Pierre/ als je naar http://www.gorissen.info/Pierre/ gaat. Voor zover ik kan zien is het overzetten van die site naar Dreamhost probleemloos verlopen, maar omdat ik de DNS-verwijzingen nog moet omzetten (en dat kan een dagje of wat duren). Omdat ik al een Dreamhost-account had en het ictoblog.com domein al daar aan gekoppeld was kon ik het nu redelijk eenvoudig zo opzetten dat beide urls werken. Ik was van plan na de DNS-switch terug te gaan naar gorissen.info (beide urls zullen overigens altijd blijven werken, dus hoe dan ook geen gebroken links), maar vind ictoblog.com op zich ook wel mooi. Moet ik nog even over nadenken.
Reacties staan weer aan, dus als je rare dingen tegen komt, laat het me even weten.
Mocht je ook bij Servage zitten en daar weg willen, nu kun je goedkoop uitproberen of Dreamhost jou beter bevalt. Ik geef je de maximale korting die ik kan geven als je gebruik maakt van promocode NOMORESERVAGE bij het aanmelden voor een nieuw account.

Dat betekent dat bij een jaarcontract je nu geen $119.40 betaald, maar slechts $ 22,40 (dat is net iets meer dan 1 euro per maand!) en je krijgt er gratis één domeinnaam bij.
Ik kan je niet garanderen dat je nooit problemen zult hebben bij Dreamhost, ik kan je wel al vertellen dat hun communicatie over de problemen vele malen beter.

Suspended

 Gepubliceerd door om 05:17  Persoonlijk
dec 062006
 

Je zult wellicht gemerkt hebben dat ik gisterenavond op het strafbankje van Servage zat. Vanwege te hoge belasting van de server was mijn account tijdelijk (tot half 2 vannacht) geblokkeerd.
Ik zal je de lange samenvatting geven, het komt er op neer dat ik gisteren (5 december) om 16:50 uur de eerste melding kreeg van “high load”, zo ongeveer op het moment dat ik van mijn werk naar huis ging en tegen de tijd dat ik thuis aangekomen was (18:30 uur vanwege het noodweer dat losbarstte), was het al te laat, toen hadden ze de zaak er al tijdelijk uitgegooid.
De helpdesk van Servage was nu weer, net als toen mijn hele site verdwenen was, het toonbeeld van domheid met een glimlach.
Verder dan “From the statistics we see you have quite many requests on your web site today.” kwamen ze namelijk niet. Want “Due to the clustered structure of our systems there is no single log file for you to use as your site is served by many servers. For statistic purposes we recommend using the statistic system which is pre-installed in the control panel. We are continue working to improve this system. We are sorry not able to provide you the exact information you are looking for.“. En toen was ik al drie heen-en-weer posten van support requests verder.
Het enige dat ik uit die statistics kon opmaken was dat iemand gisteren als een gek de RSS-feed van de Edukast aan het opvragen was. Hoe dat uiteindelijk voor 389.324 Pageviews, 517.352 Hits en 73.67 GB aan dataverkeer op één dag kon zorgen konden ze me bij de helpdesk niet uitleggen. In de drie uur tussen de eerste waarschuwing en het afsluiten was er 50 GB aan dataverkeer veroorzaakt (volgens de Servage-statistieken). Maar géén van mijn download- en bezoek-statistieken (de download-statistieken tracken de grote bestanden ook bij directe links naar het bestand) liet iets vreemds zien, en Servage wist het ook niet te verklaren. Deed ook geen moeite het te verklaren, gooide me met een “As stated in our terms of service we are allowed to take offline accounts which harm other customers. In your case we have determined that it would badly affect other customers if we kept your site online. Therefore we have temporarily suspended your account.” tijdelijk van het grid.
Overigens, het gaat hier ook niet om de totale hoeveelheid dataverkeer, die mág namelijk gemiddeld 70 GB per dag zijn, het gaat hem hier om de load die die ruim 10 GB per uur veroorzaakte.
Ik kan de actie ook begrijpen (zelfs verstandig vinden) áls dat ook van hen kant uit betekende dat ze actie zouden nemen om te zoeken naar de oorzaak, iets waarvoor ze mij namelijk onvoldoende informatie (geen toegang tot de logfiles etc) bieden.
Pas na een boze reactie waarin ik vertelde dat ik nu meer dan genoeg van hun incompetence had en dat ik de tijd die de site down was zou gebruiken voor een transfer naar dreamhost kreeg ik als antwoord “I am extremely sorry for the problem caused to you. So, I have forwarded your question to our admin and he will look into your issue as the first thing tomorrow morning (Wednesday). Thank you in advance for your patience” (altijd vriendelijk blijven staat in het handboek).

Voor mij was/is het echter al duidelijk, de FTP-toegang was er gelukkig wel nog gewoon en ik ben dus bezig met de migratie van de 10 GB aan data.
Daarom ook tijdelijk de reactie-optie dicht. Niet omdat ik geen reacties van jullie wil hebben, maar omdat die reacties na het overzetten dan verdwenen zouden zijn.
Ik hoop dat het allemaal een beetje soepeltjes verloopt (dat zou natuurlijk voor het eerst zijn, maar ik blijf hopen), dan ben ik zo weer 100% online.
[update] Zie ook dit bericht over het vervolg

 Reacties uitgeschakeld voor Suspended  Tags: