IE6 redirect probleempje

 Gepubliceerd door om 12:41  Algemeen
dec 062006
 

Ik merk dat er een probleem is met Internet Explorer 6 en de doorverwijzing die op het moment actief is. Tenminste op de twee laptops waar ik het nu hier thuis op getest heb. Alles werkt, behalve als je http://www.gorissen.info/Pierre intypt. Dan krijg je een 404 File not Found foutmelding.
Dat is alleen als je het adres zonder / of iets anders achter “Pierre” invoert.
Dus als je http://www.gorissen.info/Pierre/ of http://www.gorissen.info/Pierre/index.php of http://ictoblog.nl/2006/12/6/moving invoert dan werkt het wel.
In Firefox 2 werkt het allemaal probleemloos, maar ik kan niet ontdekken wat ik nog in de .htaccess zou kunnen aanpassen om die 404-fout in IE6 te voorkomen.

Deel dit bericht:

  4 reacties aan “IE6 redirect probleempje”

Reacties (4)
 1. In mijn IE6 komt het probleem overigens niet meer voor. Is er nog iemand die er wél last van heeft? Ik kan me anders voorstellen dat het wellicht een lokale cachingsprobleem was.

 2. Hij moest er bij mij wel lang over nadenken, maar uiteindelijk verschijnt de pagina wel.
  Er doet zich echter een ander probleem voor, want in IE6 staat op de ‘home’page de rechterkolom binnen het centrale blok.
  In Firefox staat het wel goed.

 3. Je Furl-archief in het rechterblok geeft trouwens ook een foutmelding…

 4. Klopt, en die foutmelding drukt bij IE6 dat blok naar rechts.
  De foutmelding (FURL heeft af en toe problemen met het aanleveren van de RSS-feed die gebruikt wordt voor die lijst) is helaas al weg want het probleem zat hem in de afhandeling van die gebeurtenis.
  Servage ondersteunde fopen() voor het ophalen van bestanden (zoals een RSS-feed) van een andere site. Dreamhost doet dat niet maar heeft daar een andere constructie voor. Die werkt op zich net zo goed, maar het script kan nog niet zo goed overweg met de manier waarop nu onverwachte gebeurtenissen (zoals het niet aanwezig zijn van het bestand) afgehandeld moeten worden.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.