Aflevering 206 van de Edukast

 Gepubliceerd door om 22:59  Edupodcast
nov 122006
 

In aflevering 206 van de EduKast, overigens weer met vervelende storing van de mixer, ga ik wat verder in op het opzetten van je eigen backchannel met vrij beschikbare software en diensten. En in deel twee aandacht voor de IMS bijeenkomsten afgelopen week en aflevering 29 van de ICT op School podcast.

 Reacties uitgeschakeld voor Aflevering 206 van de Edukast  Tags:
nov 122006
 
“De Digidoco is binnen de Fontys locatie Eindhoven TF een ontmoetingsplaats voor docenten om elkaar te ondersteunen bij het experimenteren en implementeren van (nieuwe) ICT toepassingen binnen het onderwijs.”

(bron)

En tijdens de SURF Onderwijsdagen staat er de Livesize videoconferencingset opgesteld met een verbinding naar de Jaarbeurs in Utrecht. Ik ben tijdens de Onderwijsdagen in Utrecht en kan dus niet aan de Eindhovense kant gaan kijken, maar zal zeker even aan de Utrechtse kant van de set gaan kijken.
En tegen de collega’s in Eindhoven zou ik zeggen: maak gebruik van de kans om even langs te gaan in TF. Je kunt Digidoco en de videoconferencingset vinden in TF 2106.

 Reacties uitgeschakeld voor OWD2006 – Live HD Videoconferencing  Tags:
nov 122006
 
Backchannel - Klik voor grotere versie

Aanstaande donderdag 16 november 2006 verzorg ik van 12:30 – 13:30 uur een lunchcollege voor de collega’s van de afdeling Onderwijs bij Fontys. Onderwerp is “ICT in het Onderwijs – update 2006”. Het lunchcollege zal op video opgenomen worden en als alles mee zit zowel live online via internet te volgen zijn als achteraf te bekijken zijn.
De live stream is te bereiken via deze pagina, daar vind je ook de mogelijkheid om via IRC mee te chatten, vragen te stellen en te reageren. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Lunchcollege ICT in het Onderwijs – update 2006 online te volgen  Tags:

Test: pingen naar Bloglines

 Gepubliceerd door om 11:47  Internet
nov 122006
 

Naar aanleiding van de post door Marc over de (mogelijke) traagheid van updates bij Bloglines is dit even een test om te zien hoe snel dit bericht:
#1 – bij Feedburner verschijnt
#2 – in mijn Bloglines overzicht verschijnt

[update 11:49] Ehm…de meting is haast niet uit te voeren. Ik had tabbladen met de twee RSS-feeds in Feedburner én het Bloglines-venster open staan. Er zal 10 seconden gezeten hebben tussen het moment van posten en voordat ik op de drie tabbladen een refresh deed en het bericht stond er overal al.
Ik neem overigens aan dat deze update (zónder ping) er langer over doet.

Ice Age 2 – The Meltdown

 Gepubliceerd door om 07:25  Film en Boek
nov 122006
 

Ice Age 2 - The Meltdown (1DVD) Ice Age 2 – The Meltdown
Hoe beter deel 1, hoe moeilijker het is voor deel 2 om aan het hoge niveau van het eerste deel te voldoen. Zo ook bij Ice Age 2, het is absoluut een topfilm, Scrat is er ook weer als regelmatig tussendoortje en redt zelfs ongewild de dag, de kwaliteit van de animaties is (weer) verbluffend. Maar de verrassing is er deze keer natuurlijk een beetje vanaf. Ondanks die kanttekening een film om absoluut gezien te hebben!

 Reacties uitgeschakeld voor Ice Age 2 – The Meltdown  Tags: