Test: pingen naar Bloglines

 Gepubliceerd door om 11:47  Internet
nov 122006
 

Naar aanleiding van de post door Marc over de (mogelijke) traagheid van updates bij Bloglines is dit even een test om te zien hoe snel dit bericht:
#1 – bij Feedburner verschijnt
#2 – in mijn Bloglines overzicht verschijnt

[update 11:49] Ehm…de meting is haast niet uit te voeren. Ik had tabbladen met de twee RSS-feeds in Feedburner én het Bloglines-venster open staan. Er zal 10 seconden gezeten hebben tussen het moment van posten en voordat ik op de drie tabbladen een refresh deed en het bericht stond er overal al.
Ik neem overigens aan dat deze update (zónder ping) er langer over doet.

0 0 stem
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Marc
13 jaren geleden

Hmmm, 10 seconden versus mijn 38 minuten, dat is wel heel opmerkelijk. Ik ga bij mijn volgende postings eens opletten of dit structureel is en dan maar verder zoeken. WordPress-probleem? De plugin die ik gebruik misschien waarmee ik de ping-servers benader? Ergens zit een vertragende factor.

Dank voor de snelle test!

Pierre
13 jaren geleden

Wanneer verstuurt WordPress een ping? Bij Nucleus (waar ik gebruik van maak) wordt dat direct bij het posten gedaan. Kan het zijn dat dat bij WordPress onderdeel is van een cronjob of zo? Dus dat het klaargezet wordt om als onderdeel van andere geplande taken gedaan te worden?

Marc
13 jaren geleden

WordPress gaat pingen zodra ik op submit druk. Ik kan dat ook controleren doordat bijvoorbeeld BlogBridge (en dus ook Feedburner) binnen een minuut zijn bijgewerkt.

Wouter heeft in mijn comments overigens een link geplaatst naar een posting waar over hetzelfde probleem wordt geklaagd. In die comments ook heel veel bijval, ik ben dus niet de enige. Ook die mensen hadden alles technisch gezien goed staan (de juiste ping servers et cetera). Nogmaals, het is niet van levensbelang, ik ga de komende postings nog maar eens klokken, kijken of het nu structureel of incidenteel het geval is.

Pierre
13 jaren geleden

Ah, nee als Feedburner snel is bijgewerkt, dan zou dat voor Bloglines ook moeten gelden.
Ik weet ook niet of mij berichten altijd zo snel op Bloglines te vinden zijn, maar bij deze test dus wel. Op zich overigens vind ik 38 minuten ook weer niet zo ernstig. Ik kan me voorstellen dat Bloglines bij een ping het ophalen intern in een wachtrij zet. Dan zal ik vandaag voordeel gehad hebben aangezien het aantal posts op zondag in het algemeen lager ligt, dus het aantal pings bij Bloglines ook.

Marc
13 jaren geleden

Nee hoor, daar heb je gelijk in, 38 minuten is ook helemaal geen probleem. Ik ben immers geen nieuwsblog die z.s.m. de wereld in moet. Vind het echter wel aardig om uit te zoeken hoe e.e.a. werkt.

Je verklaring v.w.b. zondag zou heel goed kunnen, het is dan inderdaad aanmerkelijk stiller.

5
0
Tips, opmerkingen, aanvullingen, ideeën naar aanleiding van dit bericht?x
()
x