Lunchcollege ICT in het Onderwijs – update 2006 online te volgen

Backchannel - Klik voor grotere versie

Aanstaande donderdag 16 november 2006 verzorg ik van 12:30 – 13:30 uur een lunchcollege voor de collega’s van de afdeling Onderwijs bij Fontys. Onderwerp is “ICT in het Onderwijs – update 2006”. Het lunchcollege zal op video opgenomen worden en als alles mee zit zowel live online via internet te volgen zijn als achteraf te bekijken zijn.
De live stream is te bereiken via deze pagina, daar vind je ook de mogelijkheid om via IRC mee te chatten, vragen te stellen en te reageren. ICTO Update 2005
In september 2005 gaf ik een (vooraf ingeblikte) presentatie voor het ICTO-team waarin ik kort in ging op de stand van zaken rond ICT in het Onderwijs. Die presentatie kun je nog steeds bekijken en beluisteren. Naar aanleiding daarvan heeft de afdeling Onderwijs eind vorig jaar geĆÆnvesteerd in de aanschaf van hardware en software. Doel was om er voor te zorgen dat de afdeling over mogelijkheden beschikt om hands-on ervaring op te doen met een aantal van deze technologieĆ«n.

Tijdens het lunchcollege geef ik een kort overzicht van de zaken die inmiddels binnen de afdeling beschikbaar zijn en zal ik een korte bijgewerkte update geven met betrekking tot de stand van zaken op het gebied van ICT in het Onderwijs (ik heb immers maar een klein uurtje aangezien er ruim tijd voor vragen moet zijn).

Systeemeisen
Voor het bekijken van de live stream is Windows Mediaplayer noodzakelijk, voor het chatten is Java handig, maar er is ook een niet-Java optie beschikbaar. Je kunt het backchannel nu al uitproberen om te controleren of alles werkt.
Meer informatie over de achterliggende techniek komt nog beschikbaar in een afzonderlijke post.