Webstroom bijeenkomst #3

Webstroom bijeenkomst geobriefTV

De derde presentatie is van Arjan Sas van de Universiteit van Amsterdam. Zij hebben een video-podcast kanaal opgezet genaam Geobrief.tv. “GeoBrief.TV is a video-podcast channel where teachers, researchers and students at the Universiteit van Amsterdam publish short films and news items they have prepared relating to Geography, Planning and International Development Studies.” URL: http://GeoBrief.tv/

Het productieteam verzamelt materiaal van studenten, onderzoekers voor zover het over planologie gaat en plaatsen dat online. Doel is om duidelijker te laten zien waar het vakgebied over gaat. Er gaat daarnaast een nieuwskanaal van start waarbij onderwerpen die interessant voor studenten zijn. Ook komt er een lezingenkanaal waarop belangrijke gastcolleges van buitenlandse docenten geplaatst zullen worden, software-demo’s (de powerpoint cursussen zijn afgeschaft etc.).

In het productieteam zitten een aantal studenten die op die manier zelf ook weer leren *hoe* ze dit soort dingen moeten doen. Er zitten drie niet-studenten in dat team. Er is nog geen inschatting gemaakt van de hoeveelheid tijd die het gaat kosten om de drie kanalen in de lucht te gaan brengen en houden. Het is ook niet de bedoeling dat ze zelf al die filmpjes gaan maken, deels is het het capturen van bronmaterialen en het zorgen dat het online komt.

De reden om met Geobrief.tv te starten was dat het zo, in een laagdrempelige omgeving, veel eenvoudiger is om mensen te bereiken. Noem het podcast, dan is het moeilijk, noem het TV, dan is het een stuk gemakkelijker.
Leuk initiatief, ben benieuwd of dit kan gaan groeien. Het risico bestaat dat het ze heel snel boven het hoofd groeit wat betreft tijd die het ze kost. Maar aan het enthousiasme van Arjan zal het niet liggen. :-)

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Chris Nieuwenhoven, UvT
Chris Nieuwenhoven, UvT
14 jaren geleden

Ha Pierre, als mede-organisator van deze middag was ik natuurlijk erg benieuwd naar jouw weblog, dus heb de lunch gebruikt om alvast even snel te kijken.
Hartstikke leuk en natuurlijk fantastisch dat we al zo snel er iets van kunnen laten zien. Vind je het goed als ik dit via de listserver van WEbstroom verspreid? groetjes, Chris

Pierre
14 jaren geleden

Hoi Chris,

Ja hoor, dat is prima.
(overigens: de creative commons licentie waarmee zowel de foto’s als de teksten zijn gepubliceerd maakte dat juist zonder nogmaals expliciet vragen al mogelijk. Dat maakt zelf herproduceren op bijvoorbeeld de webstroom-site met bronvermelding zondermeer mogelijk. ;-) )