Webstroom bijeenkomst #2

Webstroom bijeenkomst Webstroom bijeenkomst

Tweede presentatie is van Hendrik Klompmaker en gaat over Presentations 2 Go. Ik schreef er al eerder over, maar had het toen nog niet gezien en dan ben ik (uiteraard) kritisch.
Even op een rijtje wat Hendrik vertelde over P2G: – tool om presentatie in te blikken
– spreker + presentatie
– elk VGA signaal behalve video (max 5 frames / sec)
– OS onafhankelijk (geen install op spreker)
– streaming, CD, DVD, podcast, vodcast, download
– geen nabewerking
– automatisch live uitgezonden
– OAI-PMH en RSS interface

Life-uitzendingen komen via de website: http://wurtv.wur.nl/WURTV beschikbaar. (N.B. de life stream is nog steeds alleen met IE te bekijken)
Op het moment worden standaard alle promoties opgenomen en publiek toegankelijk online gezet. De camera’s in die zaal zijn automatisch en gekoppeld aan de microfoons van de sprekers. Andere colleges komen vaak alleen in besloten omgevingen beschikbaar.

Tijdens de presentatie van Henk werden foto’s getoond van de roadkit, mijn foto’s van het scherm zijn niet zo denderend, ik neem aan dat de presentatie binnenkort online komt. Henk liet ook een hele lijst met hardware en software voor de encoding zien, niet zinvol om die over te typen, maar wel iets om voor te zorgen dat we dat wat breder beschikbaar krijgen.
Henk liet ook de RSS-feed zien. Ik kon die niet op de WUR-site vinden. Bij deze dus.
Mooi vind ik dat ze sterk inzetten op volledig automatisch beschikbaar krijgen van de materialen, dus zonder handmatige nabewerking.