Interessante Google screencasts

 Gepubliceerd door om 06:46  e-Learning
okt 052006
 

Via LibrarianInBlack kwam ik bij het weblog van Rich Hoeg met daarin een aantal interessante screencasts over Google-functionaliteiten die waarschijnlijk niet heel erg bekend zijn. Ik gebruik zelf de RSS-opties van Google Blogsearch en Google-Alerts en kan uit ervaring zeggen dat die vaak heel handig zijn. Dan hoef je bijvoorbeeld niet zo vaak een ego-search uit te voeren, je neemt gewoon de RSS-feed daarvan op in je feedreader.
Ik heb gekeken naar een drietal screencasts:
* RSS in Google Blog-search (gemaakt met Wink 2.0)
* Google-Print (gemaakt met Breeze Presenter)
* RSS en Google-Alert (gemaakt met Breeze Presenter)

Ik vind de screencasts niet alleen inhoudelijk leuk (ik kan ze je aanbevelen), maar ook vanuit technisch oogpunt. Het gebruik van Wink 2.0 met audio laat zien dat het inderdaad zonder geld uit te geven mogelijk is om zo’n screencast te maken. Het gebruik van Breeze Presenter (bedoeld voor Powerpoint-achtige presentaties) is eveneens geen vanzelfsprekende. De opbouw is echter, ondanks dat hij met screenshots moet werken helder, redelijk consistent tussen de twee uitleggen die hij gemaakt heeft (voelt bij de tweede al meteen vertrouwd aan!) en laat zien dat het ook zonder bewegende muis uit te leggen is. En de wijze waarop hij bij de Google-Alerts uitleg de nadruk legt op het optimaliseren van je research en informatievoorziening is schitterend.

Deel dit bericht:

  2 reacties aan “Interessante Google screencasts”

Reacties (2)
  1. Thanks for your kind words! I used Babelfish to translate your Dutch to English.

  2. You’re welcome! :-)

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.