Google – nu ook met Wiki

 Gepubliceerd door om 20:41  Tools
okt 312006
 
“Google’s office strategy just got a whole lot richer with the announced acquisition of the wiki based company Jotspot.”

(bron)

Er lijkt maar geen einde te komen aan de stofzuigerkracht van Google. Ze hebben nu ook Jotspot, een aanbieder van wiki-diensten. Ongelofelijk. Ik vraag me af hoe Google zo snel zo veel verschillende organisaties en product(ie)lijnen kan (blijven) integreren in de eigen organisatie.

 Reacties uitgeschakeld voor Google – nu ook met Wiki  Tags:

Plugfest EduExchange 2006

 Gepubliceerd door om 10:53  SURF
okt 312006
 
Plugfest Eduexchange 2006

Ik ben vandaag de hele dag in Utrecht bij het Plugfest EduExchange 2006. We zijn op het moment bezig met de introductie van de dag door Anita Vonk en Jeroen Hamers van Kennisnet en het rondje voorstellen van de deelnemers. Geen idee of ik vandaag in staat zal zijn veel te schrijven, zal vooral ook veel rondlopen en praten. Meer foto’s staan op Flickr

 Reacties uitgeschakeld voor Plugfest EduExchange 2006  Tags:
okt 302006
 
IMS Webinar - Klik voor grotere versie

Ik zit op het moment te kijken en luisteren naar het tweede IMS Webinar. De vorige keer was in mei, deze keer is het onderwerp: IMS Webinar: Integrated Assessment Products and Strategies: Gauging Student Achievement and Institutional Performance. Net als vorige keer was de webinar vrij (en gratis) toegankelijk voor iedereen, je had je alleen even moeten aanmelden via de IMS website. Met 77 deelnemers (sinds de screenshot is het aantal dus nog toegenomen) is de opkomst zeker niet slecht. We hebben de intro van Rob Abel, de presentatie van Neil Allison (Blackboard) en die van Sarah Bradford (eCollege) net gehad. Zometeen komen David Smetters (Respondus) en Colin Smythe (namens IMS) nog aan bod. Elke spreker heeft maar 10 minuten, en we liggen nog redelijk op schema, best knap dus. Interessante verhalen om te horen deels ook omdat het weliswaar (bij de meeste presentaties) niet specifiek over QTI gaat, maar dit wel de bedrijven zijn waarvan het van belang wordt dat ze die afspraken gaan ondersteunen en omgekeerd, QTI natuurlijk wel moet (blijven) passen binnen hun omgevingen. Overigens, ik begrijp dat de inschrijvingen vol zaten (geen idee wat het maximum aantal precies was) én dat de opname (audio + slides) achteraf beschikbaar komt is.
[Update: 22:36 uur] Kijk zo hoort dat dus, er is eigenlijk ook geen reden waarom het online krijgen van de opname langer zou moeten duren: je kunt hier de link vinden naar de opname van vanavond. Je komt dan bij een scherm waar je kunt kiezen tussen het gewoon invullen van je naam of het invullen van een gebruikersnaam en wachtwoord. Uiteraard kies je dan voor het eerste. Daarna kun je de webinar beluisteren terwijl de slides meelopen. Je kunt via een popupscherm naar bepaalde punten in de presentatie springen.

 Reacties uitgeschakeld voor IMS Webinar #2: Integrated Assessment Products and Strategies  Tags:

Vijftig keer EduKast

 Gepubliceerd door om 22:28  Edupodcast
okt 292006
 

Aflevering 204 van de EduKast staat online, het is nummer vier van jaar twee en de vijftigste tot nu toe.
Ik heb geen tijd gehad voor speciale dingen ter ere van deze mijlpaal maar gelukkig lukt het me inmiddels ook een aflevering te maken als ik het zoals nu heel druk heb. Deze komen aan bod het IMS Global Learning Consortium, Een OPML-tip van Fred Zelders, het ICT Beheer en Techniek congres a.s. donderdag en het plugfest van de Educatieve Contentketen a.s. dinsdag.
Nieuw op de EduKast-site is de OPML-browserlink waarmee je gemakkelijk (hoop ik) door de shownotes van alle vijftig afleveringen kunt bladeren.

 Reacties uitgeschakeld voor Vijftig keer EduKast  Tags:

Mission Impossible 3

 Gepubliceerd door om 18:27  Film en Boek
okt 292006
 

Mission Impossible 3 (1DVD) Ving Rhames Mission Impossible 3
Vergeet even dat Tom Cruise in zijn privé-leven best eng is, en vergeet even wat ik gezegd heb over sequels. Want als je om een van die redenen dit deel 3 van Mission Impossible laat liggen weet je niet wat je mist. Want hij is weer gewoon ontzettend goed. Die moet je gezien hebben als je van (onmogelijke, niet door gewone mensen uit te voeren) actie houdt.

 Reacties uitgeschakeld voor Mission Impossible 3  Tags:

Over The Hedge

 Gepubliceerd door om 10:49  Film en Boek
okt 282006
 

Over The Hedge - Beesten bij de Buren (1DVD) Over The Hedge
Over The Hedge is een film van de makers van Shrek en Madagascar. De film heeft wat mij betreft een paar storende “tekortkomingen”. Ten eerste ligt de verhaallijn zo voor de hand dat je bij het uitzetten van de vallen door de “Verminator” op je klompen kunt aanvoelen dat niet onze helden, maar de slechte mensen daardoor getroffen zullen worden. De scène met de beer aan het begin is voor de kleintjes echter weer nachtmerrie materiaal. Dat betekent dus dat je je richt op een publiek tussen de 6 en 16 waar bijvoorbeeld Shrek veel beter ge(s)laagd was.
En voor zover je over realiteitszin mag vallen bij een animatiefilm: tijdens één winterslaap wordt het bos vervangen door een gigantische woonwijk met huizen en tuinen die eruit zien qua begroeiing alsof ze al 10 jaar oud zijn?
Maar goed, zet je dat allemaal opzij, dan is hij best de moeite waard om te bekijken.

 Reacties uitgeschakeld voor Over The Hedge  Tags:

YouTube – grote schoonmaak

 Gepubliceerd door om 07:09  Media
okt 282006
 

Vorige week werden 29.549 japanse filmpjes verwijderd, nu zijn ook alle films van Comedy Central (Daily Show, Colbert Report, South Park) weg.
Dus als je de South Park afleveringen over World of Warcraft nog niet gezien had én geen download gemaakt hebt met (bijvoorbeeld met behulp van deze plugin) dan is dat jammer maar helaas.
Laat me eens raden, de volgende stap is alle GoogleIdol-inzendingen van zowel Google Video als YouTube verwijderen? De grote schoonmaak lijkt me begonnen.

 Reacties uitgeschakeld voor YouTube – grote schoonmaak  Tags:

Als RSS opeens onzichtbaar wordt…

 Gepubliceerd door om 16:09  Tools
okt 272006
 

Aaargh, ik kon maar niet ontdekken waarom ik helemaal niets te zien kreeg als ik hier op het weblog op de RSS-icoontjes klikte. Omdat ik op de EduKast-website iets had gewijzigd in de .htacces file (die ook de koppeling met Feedburner regelt) had ik daar al problemen gehad met de feed, maar dat kon het hier niet verklaren.
In Internet Explorer bleken de feeds wél zichtbaar, maar hier in Firefox 2.0 leek het alsof er helemaal niets gebeurde….. :-(
Totdat ik zag dat onder in het scherm Sharpreader heel bescheiden even knipperde om aan te geven dat Firefox er voor gezorgd had dat de feed waarop ik geklikt had doorgestuurd werd naar mijn RSS-lezer naar keuze (in dit geval Sharpreader dus). Ik was er zo aan gewend dat ik bij mijn RSS-feeds een door Feedburner opgemaakte pagina te zien kreeg dat ik helemaal vergeten was dat ik dat inderdaad zelf zo ingesteld had. Ik voel me net zo iemand die aan de voorkant van een moderne auto staat op zoek naar de zwengel om de motor aan te zwengelen (in plaats van in te stappen en gewoon de sleutel om te draaien).
Overigens, waar het bescheiden knipperen nou precies aan gelegen heeft weet ik niet, want toen ik het zojuist weer probeerde kwam Sharpreader heel prominent naar de voorgrond mét de geladen feed.

 Reacties uitgeschakeld voor Als RSS opeens onzichtbaar wordt…  Tags:

Interview met Rob Abel – CEO van IMS

 Gepubliceerd door om 00:24  SURF
okt 272006
 

Mocht je na het bericht over de IMS Kwartaalbijeenkomst en Learning Design Summit meer willen weten over het IMS Global Learning Consortium, dan kun je dan kun je natuurlijk op de website kijken, maar je kunt ook naar dit interview met Rob Abel, CEO van IMS luisteren. Hij legt uit wat IMS doet op een (vind ik) niet technische manier.

audio directe link naar het interview   (26 minuten en 22 seconden)

Rob is er uiteraard in Heerlen ook bij.

 Reacties uitgeschakeld voor Interview met Rob Abel – CEO van IMS  Tags:

PocketSharp MT

 Gepubliceerd door om 00:03  Tools
okt 272006
 

De screencast die Paul de Maat online gezet heeft was het laatste zetje dat ik nodig had om PocketSharp MT te downloaden en te installeren op mijn Qtek.Berichten maken met een stylus blijft knudde, maar het werkt inderdaad voor het overige probleemloos. Mooi.

[update] Twee dingen waar ik aan moet denken: Nucleus voegt een extra lege regel in na een harde return. Ik dacht dat het posten niet gelukt was en het resultaat was (uiteraard) twee keer hetzelfde bericht.

 Reacties uitgeschakeld voor PocketSharp MT  Tags: