Over The Hedge

Over The Hedge - Beesten bij de Buren (1DVD) Over The Hedge
Over The Hedge is een film van de makers van Shrek en Madagascar. De film heeft wat mij betreft een paar storende “tekortkomingen”. Ten eerste ligt de verhaallijn zo voor de hand dat je bij het uitzetten van de vallen door de “Verminator” op je klompen kunt aanvoelen dat niet onze helden, maar de slechte mensen daardoor getroffen zullen worden. De scène met de beer aan het begin is voor de kleintjes echter weer nachtmerrie materiaal. Dat betekent dus dat je je richt op een publiek tussen de 6 en 16 waar bijvoorbeeld Shrek veel beter ge(s)laagd was.
En voor zover je over realiteitszin mag vallen bij een animatiefilm: tijdens één winterslaap wordt het bos vervangen door een gigantische woonwijk met huizen en tuinen die eruit zien qua begroeiing alsof ze al 10 jaar oud zijn?
Maar goed, zet je dat allemaal opzij, dan is hij best de moeite waard om te bekijken.