Op een oude fiets…

 Gepubliceerd door om 20:31  Algemeen
sep 132006
 
Achter Utrecht CS - Klik voor grotere versie

Even een helemaal off-topic post. Vanmiddag op weg naar mijn vergadering in Utrecht kwam ik aan de achterkant (of is het de voorkant?) van Utrecht CS langs de vijver bij het gebouw waar stichting SURF voorheen gevestigd was. Om die vijver staan altijd heel veel fietsen geparkeerd. Blijkbaar niet alleen om die vijver want vandaag waren ze aan het dreggen. En zoals ze normaal begroeing uit sloten en zo dreggen, zo haalden ze er hier de fietsen uit. Op de foto’s hieronder zie je de kraan op het ponton aan het werk, op de kar van de tractor op de achtergrond lag al een hele stapel en op de kan een nog veel grotere stapel. Ik had geen tijd om lang te blijven kijken (was al laat) maar vraag me nu wel af hoe vaak ze dit doen. Is dit van één jaar? Uit zo’n klein vijvertje?

Op een oude fiets... Op een oude fiets... Op een oude fiets...

Met Google Earth Europa in…..

 Gepubliceerd door om 20:13  Geocoding
sep 132006
 
“Google Earth is een Internettoepassing die in zeer korte tijd een enorme populariteit heeft verworven, met name buiten het onderwijs. Toch lijkt het grote mogelijkheden te hebben om bij te dragen aan met name beeldvorming in het aardrijkskundeonderwijs.Uitgaande van het onderwerp ‘Europese landschappen’ zal gekeken worden hoe in onderwijssituaties landschappelijke beeldvorming vergroot kan worden. Er wordt een hulpmiddel ontwikkeld waarmee aspirant leraren getraind kunnen worden in concretisering en visualisering van erg abstracte leerstof.”

(bron)

Schandalig natuurlijk dat ik dit grassroots-project van onze Sittardse collega’s nog niet kende. Het is een voorbeeld van het gebruik van Google Earth in het onderwijs. Niet de eerste waar je hier over hebt kunnen lezen, maar wel eentje die hier natuurlijk niet mag ontbreken. Zeker op de dag dat de grassroots-projecten bij Fontys feestelijk werden afgesloten (waar ik niet bij was overigens omdat ik voor de verandering weer eens in Utrecht moest zijn). Tijdens die afsluiting werd ook de Grassrootsprijs uitgereikt voor de Grassroot die het meest bijdraagt aan het gebruik van ICT in het onderwijs. Drie keer raden welk project dat was…. ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor Met Google Earth Europa in…..  Tags:

Nieuwe versie iTunes

 Gepubliceerd door om 06:46  Tools
sep 132006
 
itunes - Klik voor grotere versie

Ik laat alle Apple-nieuwtjes naar aanleiding van de verschillende aankondigingen van gisteren graag aan de bloggers over die daar (nog meer dan ik dat zou kunnen/willen) van watertanden. Een van de aankondigingen heb ik wel direct mee te maken (omdat ik hem geïnstalleerd heb) en dat is de nieuwe iTunes-versie. Bij Dit is Berry kun je een korte screencast zien van deze nieuwe versie. Korte samenvatting: het ziet er allemaal wat strakker uit. Installatie op mijn laptopje ging niet helemaal vlekkeloos, maar dat kan te maken hebben met de beveiliging en het soms gebrek aan rechten dat ik heb om programma’s te installeren. Er was namelijk een update van iTunes, de Quicktime-player én de iPod-software nodig om alles en iedereen tevreden te stellen.
De spelletjes die je nu kunt kopen (4,99 euro) heb ik nog niet uitgeprobeerd, jammer is ook dat je die niet ook vanuit iTunes kunt spelen. Dan had ik zo’n verslavend spel als Bejeweled wel gekocht vrees ik. Algemene conclusie is dat iTunes er inderdaad wat strakker uit ziet, dat geldt de beheerinterface voor de iPod en het feit dat je nu op deze manier ook de software-updates voor je iPod kunt regelen. Goede update is dat je nu ook eindelijk onder Windows een OPML-export van je Podcast-abonnementen kunt maken. Dat was tot nu toe voorbehouden aan Apple-gebruikers. Ook de informatie over de nog resterende (verwachte) tijd van het downloaden van podcast-updates is heel fijn. Zeker als je voor vertrek van huis nog een videobestand binnen krijgt wil je weten of je daar nog op kunt/wil wachten.
Grappig detail: iTunes weet dat mijn iPod zwart is. :-)

MySpace: hoe lang nog voor de val?

 Gepubliceerd door om 06:34  Internet
sep 132006
 
“To summarize: the COO of News Corp. says that Web 2.0 is leaching traffic off of MySpace, that they can build their own services to compete with any of it and that there’s going to be an increasingly aggresive commercial push on the site. That sounds both dangerously arrogant and like a real validation of fears that MySpace dependency is too risky for outside developers.”

(bron)

Leuk artikel bij Techcrunch waarvan je voor MySpace mag hopen dat de uitspraken uit hun context zijn getrokken, de beste man gedronken had vooraf of dat hij gewoon niet goed bij zijn hoofd is. Begrijp me niet verkeerd, ik heb niets tegen Myspace, maar je op deze manier opstellen is de snelste manier om als bedrijf je klanten tegen je in het harnas (en daarmee weg) te jagen.

 Reacties uitgeschakeld voor MySpace: hoe lang nog voor de val?  Tags: