Met Google Earth Europa in…..

“Google Earth is een Internettoepassing die in zeer korte tijd een enorme populariteit heeft verworven, met name buiten het onderwijs. Toch lijkt het grote mogelijkheden te hebben om bij te dragen aan met name beeldvorming in het aardrijkskundeonderwijs.Uitgaande van het onderwerp ‘Europese landschappen’ zal gekeken worden hoe in onderwijssituaties landschappelijke beeldvorming vergroot kan worden. Er wordt een hulpmiddel ontwikkeld waarmee aspirant leraren getraind kunnen worden in concretisering en visualisering van erg abstracte leerstof.”

(bron)

Schandalig natuurlijk dat ik dit grassroots-project van onze Sittardse collega’s nog niet kende. Het is een voorbeeld van het gebruik van Google Earth in het onderwijs. Niet de eerste waar je hier over hebt kunnen lezen, maar wel eentje die hier natuurlijk niet mag ontbreken. Zeker op de dag dat de grassroots-projecten bij Fontys feestelijk werden afgesloten (waar ik niet bij was overigens omdat ik voor de verandering weer eens in Utrecht moest zijn). Tijdens die afsluiting werd ook de Grassrootsprijs uitgereikt voor de Grassroot die het meest bijdraagt aan het gebruik van ICT in het onderwijs. Drie keer raden welk project dat was…. ;-)