Nieuwe versie iTunes

itunes - Klik voor grotere versie

Ik laat alle Apple-nieuwtjes naar aanleiding van de verschillende aankondigingen van gisteren graag aan de bloggers over die daar (nog meer dan ik dat zou kunnen/willen) van watertanden. Een van de aankondigingen heb ik wel direct mee te maken (omdat ik hem geïnstalleerd heb) en dat is de nieuwe iTunes-versie. Bij Dit is Berry kun je een korte screencast zien van deze nieuwe versie. Korte samenvatting: het ziet er allemaal wat strakker uit. Installatie op mijn laptopje ging niet helemaal vlekkeloos, maar dat kan te maken hebben met de beveiliging en het soms gebrek aan rechten dat ik heb om programma’s te installeren. Er was namelijk een update van iTunes, de Quicktime-player én de iPod-software nodig om alles en iedereen tevreden te stellen.
De spelletjes die je nu kunt kopen (4,99 euro) heb ik nog niet uitgeprobeerd, jammer is ook dat je die niet ook vanuit iTunes kunt spelen. Dan had ik zo’n verslavend spel als Bejeweled wel gekocht vrees ik. Algemene conclusie is dat iTunes er inderdaad wat strakker uit ziet, dat geldt de beheerinterface voor de iPod en het feit dat je nu op deze manier ook de software-updates voor je iPod kunt regelen. Goede update is dat je nu ook eindelijk onder Windows een OPML-export van je Podcast-abonnementen kunt maken. Dat was tot nu toe voorbehouden aan Apple-gebruikers. Ook de informatie over de nog resterende (verwachte) tijd van het downloaden van podcast-updates is heel fijn. Zeker als je voor vertrek van huis nog een videobestand binnen krijgt wil je weten of je daar nog op kunt/wil wachten.
Grappig detail: iTunes weet dat mijn iPod zwart is. :-)

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fred Zelders
15 jaren geleden

Ik vind de nieuwe versie van iTunes een verbetering. Wel even wennen!
Wat ik mis is de mogelijkheid om in enhanced podcasts naar de verschillende chapters te kunnen springen. Of heb ik die optie over het hoofd gezien?

Pierre
15 jaren geleden

Ik wist dat ik daar ergens wat over gelezen had (maar niet meer precies wat), dus even Googlen:
"1. Enhanced Podcast Button : Now you have to navigate enhanced podcast chapters through the menu bar. It’s very unintuitive, and goes against Apple UI as far as having everything be usable in the application." ( bron)