De wereld is plat, behalve in de VS

 Gepubliceerd door om 20:12  Internet
aug 012006
 

Net als Wilfred Rubens heb ik tijdens mijn vakantie eindelijk tijd gehad om The World is Flat van Thomas Friedman te lezen. Overigens hebben we beiden ons exemplaar op dezelfde dag gekregen, maar dat terzijde ;-) Friedman geeft in het boek zelf al aan dat het zeker nog niet zo is dat de (hele) wereld al plat is. Maar twee andere berichten die bij Wilfred (en anderen) te vinden zijn tonen aan dat de Verenigde Staten in versneld tempo bezig zijn zichzelf buiten spel te zetten. Lees verder….

Deel dit bericht:

Microsoft Photosynth

 Gepubliceerd door om 19:45  Tools
aug 012006
 

Op de weblog van de Zeeuwse Bibliotheek van Edwin Mijnsbergen kom ik regelmatig interessante berichten tegen en ook nu weer met de aankondiging van Microsoft Photosynth. Het is een tool in ontwikkeling waarmee je foto’s kunt laten omzetten naar driedimensionale versies/modellen. Dit is een heel stuk geavanceerder dan de statische panorama’s die je tot nu toe kon maken. De software bepaalt camerastandpunten en voegt een “willekeurig” (natuurlijk wel van hetzelfde onderwerp) gemaakte verzameling foto’s automatisch samen. Het resultaat is geen statische foto, maar een dynamisch geheel waarbij de mate van detail (en dus benodigde resolutie/download) bepaald wordt door het inzoomniveau.

Bekijk zeker even de filmpjes op channel 9 en on 10of bij Fotosynth zelf!

Deel dit bericht:
aug 012006
 

Lecture verzorgd tijdens de Ticer course Digital Libraries à la Carte: New Choices for the Future op 25 augustus 2006. office gebruikte presentatie Voor en tijdens de lecture is gebruik gemaakt van een Wiki ter ondersteuning van de lecture. De wiki is hier online te vinden en een snapshot van 26 augustus 2006 is zip hier te downloaden.

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor Social Software: Building Networks of Learners  Tags: