Microsoft Photosynth

 Gepubliceerd door om 19:45  Tools
aug 012006
 

Op de weblog van de Zeeuwse Bibliotheek van Edwin Mijnsbergen kom ik regelmatig interessante berichten tegen en ook nu weer met de aankondiging van Microsoft Photosynth. Het is een tool in ontwikkeling waarmee je foto’s kunt laten omzetten naar driedimensionale versies/modellen. Dit is een heel stuk geavanceerder dan de statische panorama’s die je tot nu toe kon maken. De software bepaalt camerastandpunten en voegt een “willekeurig” (natuurlijk wel van hetzelfde onderwerp) gemaakte verzameling foto’s automatisch samen. Het resultaat is geen statische foto, maar een dynamisch geheel waarbij de mate van detail (en dus benodigde resolutie/download) bepaald wordt door het inzoomniveau.

Bekijk zeker even de filmpjes op channel 9 en on 10of bij Fotosynth zelf!

Deel dit bericht:

  2 reacties aan “Microsoft Photosynth”

Reacties (2)
  1. Vandaag was er in GeekBrief.TV ook een item er over.

  2. Oh, heb ik nog niet gezien, lig nog "achter" met het bekijken van video’s / podcasts. Die bewaar ik wat gemakkelijker dan tekstfeeds, daar was ik gisteren snel klaar mee (scannen en dan "alles al gelezen markeren" voor de rest). :-)

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.